2024.május 7.
Gizella, Gusztáv, Bendegúz

Lloyd J. Austin védelmi miniszter nyilatkozata a hajózás szabadságának biztosításáról a Vörös-tengeren

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
1611243900205 270998397

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🔶️ A Jemenből kiinduló vakmerő huthi támadások közelmúltbeli eszkalációja veszélyezteti a kereskedelem szabad áramlását, ártatlan tengerészeket, és sérti a nemzetközi jogot.

A Vörös-tenger kritikus vízi út, amely nélkülözhetetlen volt a hajózás szabadságához, és jelentős kereskedelmi folyosó, amely megkönnyíti a nemzetközi kereskedelmet. Azoknak az országoknak, amelyek a hajózás szabadságának alapelvét kívánják fenntartani, össze kell fogniuk, hogy megbirkózzanak azzal a kihívással, amelyet ez a nem állami szereplő ballisztikus rakétákat és személyzet nélküli légijárműveket (UAV) bocsát ki számos nemzet nemzetközi vizeken jogszerűen áthaladó kereskedelmi hajóira.

🔶️ Ez egy nemzetközi kihívás, amely együttes fellépést igényel. Ezért ma bejelentem a Prosperity Guardian hadművelet létrehozását, amely egy fontos új, többnemzetiségű biztonsági kezdeményezés a Combined Maritime Forces égisze alatt és a 153-as Task Force vezetésével, amely a Vörös-tenger biztonságára összpontosít.

🔶️ A Prosperity Guardian művelet több országot egyesít, köztük az Egyesült Királyságot, Bahreint, Kanadát, Franciaországot, Olaszországot, Hollandiát, Norvégiát, a Seychelle-szigeteket és Spanyolországot, hogy közösen kezeljék a Vörös-tenger déli részén és az Ádeni-öbölben jelentkező biztonsági kihívásokat, azzal a céllal a hajózás szabadságának biztosítása minden ország számára, valamint a regionális biztonság és jólét megerősítése.

Forrás:defense.gov

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek