2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

Már nem titok a totális baloldali hatalomátvétel az USA-ban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
bidensoros

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Washington Times közölt egy rendkívül érdekes véleménycikket Wayne Lela tollából. Ennek témája a baloldal hatalomátvétele az egyes intézményekben az Egyesült Államokban. Akinek nem lenne ismerős a kulturális marxizmus fogalma, annak érdemes kicsit utánajárnia az egyik első filozófusuk, az olasz kommunista Antonio Gramsci által alkotott elméleteknek. A „hosszú menetelés az intézményeken keresztül” például azt fogalmazza meg, hogy a marxistáknak hosszú távon fokozatosan át kell venniük az irányítást a kulturális szféra berkeiben, valamint az oktatás minden szintjén. Amint az cikkünkből kiderül, ez a célkitűzés nagyrészt már meg is valósult Nyugaton.

Ahogyan azt még a szélsőbaloldali Atlantic magazin is elismerte áprilisban: „A baloldal uralja a kultúrát: az egyetemeket, a hírügynökségeket, Hollywoodot, a művészeti múzeumokat, a reklámokat, a Szilícium-völgy nagy részét, valamint a tanári szakszervezeteket és az általános, valamint középfokú oktatást alakító tanítóképző főiskolákat. És ezen intézmények közül sokban elfojtották az ellenvéleményt”.

Ennyi ellenőrzés birtokában az azt gyakorló és az ellenvéleményt elfojtó elfogult baloldaliak hatalmas propagandakampányokat indíthatnak, amelyek a baloldali jelölteknek kedveznek – és finoman (vagy akár nem finoman) a konzervatív jelöltek ellen dolgoznak. E propagandakampányok nélkül a baloldali jelöltek évről évre alulmaradnának a választásokon. Szinte csoda, hogy a republikánusok ilyen jól teljesítenek.

„A választóknak fel kell nyitniuk a szemüket, hogy lássák, hogyan hazudnak nekik, hogyan manipulálják és hogyan oktatják ki őket a bigott baloldaliak, akik fanatikusan próbálják ránk, a gyerekeinkre (az iskolákon és a közösségi médián keresztül), sőt más országokra (a korrupt, baloldali ENSZ-en keresztül) is ráerőltetni bizarr értékeiket” – fogalmaz Lela.

Ezt a hatalomátvételt igazolja egy amerikai hír a közelmúltból. Egy „woke” ellenes egészségügyi csoport öt olyan orvostudományi egyetemet nevezett meg, amelyeknek állításuk szerint „rasszista ösztöndíj-követelményeik” vannak. A Do No Harm (Ne árts) nevűszervezet úgy véli, hogy az ösztöndíjak közvetlenül sértik az 1964. évi polgárjogi törvény VI. címét, amely megtiltja a szövetségi finanszírozást olyan programok esetében, amelyek faji, bőrszín vagy nemzeti származás alapján zárják ki a résztvevőket. A polgárjogi törvényt állítólagosan megsértő iskolák közé tartozik az Indianai Egyetem orvostudományi iskolája, az Ohio Állami Egyetem orvosi kollégiuma, a Clevelandi Egyetemi Kórház Radiológiai Tanszéke, a Nemzeti Gyermekkórház és a Cincinnati Egyetem orvosi kollégiuma.

Mind az öt program olyan pénzügyi juttatásokat és szakmai lehetőségeket biztosít, amelyek igénybevétele szigorúan bizonyos fajú, etnikai vagy szexuális orientációjú egyénekre korlátozódik. Az Indianai Egyetem programja arról tájékoztatja a jelentkezőket, hogy „a következő sokszínűségi kategóriák közül egy vagy több kategóriába” tartozónak kell lenniük: fekete/afro-amerikai, spanyolajkú/latin vagy LMBTQ+.

Dr. Stanley Goldfarb, a Do No Harm elnöke úgy nyilatkozott, hogy az ösztöndíjak „Amerika-ellenesek”. „Az ehhez hasonló ösztöndíjak az identitáspolitika és a megosztó ideológia részei, amelyek az orvosi egyetemeket kezdik uralni. Törvénytelenek, mivel bőrszínük alapján zárják ki a diákokat” – mondta Goldfarb. „Minden amerikainak őszintén aggódnia kellene az olyan veszélyes eszmék felemelkedése miatt, mint az “antirasszizmus”, amely szerint a faji megkülönböztetés valójában dicséretes és szükséges” – folytatta. „Ez már országszerte megtörténik az orvosi egyetemeken, és ha ennek nem vetünk véget, mindenki egészsége és jóléte szenvedni fog”.

Láthatóan az Egyesült Államokban is vannak még, akik tisztán látják, hogy nem jó irányba haladnak a dolgok. Mindez a Demokrata Párt szélsőbaloldali pártjának és a Soros György által támogatott politikai aktivizmust folytató szervezeteknek köszönhető. Az az Amerika, amelyről oly sok magyar álmodott a hollywoodi filmeket látva, jó ideje nem létezik. Helyét átvette a szélsőséges baloldal ámokfutása miatt a szabadságából napról-napra egyre többet veszítő állam.

Forrás:Tűzfalcsoport

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához