2024.május 16.
Mózes, Botond, János

Miért nem tud senkit kitoloncolni Németország?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪🌐”A Die Welt éppen most közölt egy fontos cikket arról, hogy Németország miért nem tud senkit kitoloncolni. Jelenleg 250 000 ember él Németországban, akinek nincs joga itt lenni.”‼️

Ezek többsége elutasított menedékkérő vagy súlyos bűncselekményt elkövető személy. “Ausreisepflichtige”-nek hívják őket, mert arról tájékoztatták őket, hogy “kötelességük” (Pflicht) elhagyni az országot. Csak egy töredéke távozik önként, hiszen az élet Németországban változatlanul ezerszer vonzóbb, mint az az élet, ahonnan jöttek. Miért nem deportálhatja Németország ezeket az embereket? Az első probléma az, hogy 50%-uk személyi igazolvány nélkül érkezett, néhányan még a saját ujjlenyomatukat is savval tüntették el.

A migránsoknak minél gyengébb a menedékkérelmük, annál valószínűbb, hogy meghamisítják személyazonosságukat. A német hatóságoknak hosszú, költséges és fárasztó eljárást kell végrehajtaniuk, hogy megállapítsák, kik és honnan jöttek. Miután ez megtörtént, megkérik a származási országot, hogy állítson ki ideiglenes személyazonosító okmányokat.

Sok származási ország megtagadja ezt, vagy lassítja az eljárást. Lehet, hogy nem hajlandók visszafogadni egy erőszakolót, vagy inkább az érdekli őket, hogy a fiatalember (70%-a férfi) pénzátutalását feketén szerezzék meg. A migránsok döntően feketén dolgoznak Németországban, és ezzel csak nő a létszáma az elégedetlen fiatal férfiak tömegének, akik annyi gondot okoznak társadalmukban.

Így a német állam általában feladja, és csak dokumentumokat ad ki az illegális bevándorlónak, mondván, hogy az országban való jelenlétét korlátlan ideig “tűrik” (Duldung). A hatóságoknak azonban néha sikerül kiutasítási parancsot kapniuk. Csalódott rendőri tisztviselők és bürokraták szerint, akik információkat szivárogtattak ki a “Die Welt”-nek (hihetetlen, hogy ezen információk nagy része nem nyilvános), a német hatóságok 2023-ban 47 760 kitoloncolási végzést kaptak. Csak 16 430 végződött ténylegesen befejezett kitoloncolással. Tehát az országban illegálisan tartózkodó személyek teljes számának 6%-a. Mi történt a deportálási kísérletek másik 2/3-ával? 56-ot töröltek a deportáltak fizikai ellenállása miatt, 86-ot pedig azután, hogy az orvosok szerint “egészségügyi indokok” vannak a kitoloncolás ellen, 230 alkalommal pedig a repülőgép pilótái nem engedték fel a deportáltakat a gépre.

De messze a leggyakoribb ok az volt, hogy a rendőrség nem találta a kiutasított személyt. A deportáltakat valójában előre tájékoztatják, hogy a rendőrség hamarosan kiutasítja őket, és sokan illegalitásba vonulnak. A rendőrség letartóztathatja és őrizetbe veheti a deportáltakat, de csak 10 napig. Ha a kőkorszaki, faxvezérelt német bürokrácia nem tudja ennyi idő alatt feldolgozni az ügyet, el kell engedni őket, ami után azonnal eltűnnek. A tavalyi évben tervezett 47 000 deportálásból csaknem 30 ezret hiúsítottak meg ilyen módon.

Németország néha charterjáratokat indít, hogy elkerülje azt a problémát, hogy a kereskedelmi kapitányok megtagadják az áthaladást. Ez természetesen hihetetlenül drága, és egyben pazarló is, mivel egy forrás azt mondja a Die Weltnek, hogy ezeken a járatokon átlagosan 60%-os a meg nem jelenési arány. A rendszer egyszerűen lefoglal 200 helyet, és arra számít, hogy az összes deportált engedelmesen megjelenik, majd 60%-uk az utolsó pillanatban eltűnik. Valahogy a döcögős német bürokrácia több évtizedes tapasztalat ellenére sem talált megoldást erre a nyilvánvaló problémára.

Forrás:@AndrewHammel1

Mi a reakciód?
👍tetszik
6
👍tetszik
👎nem
2
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
43
😡dühítő
😂vicces
4
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 válasz

  1. “Miért nem tud senkit kitoloncolni Németország?”
    Mert a hatalmon lévö zöldkomenisták és vérvörös szocialisták ezt nem akarják.
    Egyedül az AfD áll ki az illegális betolakodás megfékezése és jogtalanul Germanisztánban parazitáló “honfoglalók” kiutasítása és tényleges hazaszállítása mellett.

  2. 2015 óta mindig 2 héttel a tervezett kitoloncolás elött értesíteni kellett a kitoloncolandó migránst. Persze azonnal el is tüntek.
    Csak 2023 év végétöl “megengedett”, hogy elözetes bejelentés nélkül menjenek a bejelentett lakcímre az illetöért. Pénzért a hivatalnokok ezt is elöre jelzik.
    “Orvosok” állnak készenlétben, akik rögtön megállapítják, hogy a migráns “utazásra alkalmatlan” állapotban van…
    Ésatöbbi, ésatöbbi…

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához