2024.június 13.
Antal, Anett

Migránsokat hívott az új lengyel vezetés a varsói parlamentbe

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
d4688c42632c4f0f9db904919c370171

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A fő ötletgazda a két éve még Márki-Zay Péterrel tárgyaló Szymon Holownia volt.

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a PiS félelme azzal kapcsolatban, hogy a Kaczynski által német ügynöknek nevezett Donald Tusk egykori Néppárt-elnök vezetésével visszatérő ellenzéki összefogás az Európai Unió fősodorjának politikáját fogja képviselni – gesztusokban és intézkedésekben egyaránt.

Egy hete Agnieszka Dziemianowicz-Bąk családügyi miniszter borzolta a kedélyeket, amikor blaszfémikus pólóval fejezte ki: gyökeresen új irány jön Lengyelországban. A minisztert a nyugat-európai gesztusok másolásában követte a házelnök is: Szymon Holownia (aki két éve még Márki-Zay Péterrel tárgyalt – a szerk.) a Refugees Welcome Poland, a Knowledge to Power és a Welcome Home programok menekültügyi tapasztalatokkal rendelkező embereit hívta meg a Szejmbe, egy karácsonyi találkozóra.

Mi pedig eleget tettünk a meghívásnak. A házelnökkel való meghitt találkozón Maryami Tádzsikisztánból, a Wiedza do Potęgi nevelési program résztvevője, valamint Piotrek Lengyelországból, az Ocalenie Alapítvány kuratóriumának elnöke képviselt bennünket. A házelnök egy sálat kapott a KABAK által készített limitált kiadású #allrefugeeswelcome sorozatunkból. Reméljük, hogy viselni fogja” – számol be büszkén a közösségi oldalán a szervezet.

A rendezvényen a fotók tanúsága szerint a hivatásos szereplők mellett menekültek is részt vettek. 

Soha életemben nem gondoltam volna a fehérorosz-lengyel határon lévő erdőben, hogy egyszer meghívnak a lengyel Szejmbe. Hogy a külön meghívottak között leszek” – idézi egyiküket az oldal.

Forrás:mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek