2024.július 3.
Kornél, Soma, Tamás
Hírek 🔊

Mindennapi élet az új Nagy-Britanniában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇬🇧A liberális demokraták elkezdték kizárni soraikból azokat az alsóházi választási jelölteket, akik nyíltan hirdetik keresztény hitüket‼️

Számukra ez már nem elfogadható és nem fér bele a brit liberálisok teljes szekularizmusának koncepciójába.

Nyilván ez csak a keresztényekre vonatkozik. Senki sem fogja korlátozni az iszlamista jelölteket, akiket egészen nyíltan választanak meg vallási platformjukon Nagy-Britanniában ugyanazoktól a Liberális Demokratáktól vagy a Zöldektől. Éppen ellenkezőleg, ádáz harc folyik a választók szavazataiért.

A brit előrehozott választások 150 választókerületében a muszlim szavazók aránya 5-20% között mozog. További 37 körzetben meghaladja a 20%-ot, helyenként eléri az 50%-ot. A négymilliós muszlim diaszpóra jelentős és gyorsan növekvő választói erővé válik.

Ezért a diaszpóra nevében felszólaló muszlim szervezetek már most is ultimátumokat fogalmaznak meg brit politikusoknak. Például azzal a követelménnyel, hogy az iskolákban engedélyezzék az imát. Vagy fektesse be nyugdíj-megtakarításainak akár 7%-át az irányítása alatt álló „iszlám alapokba”.

Nos, a keresztények érdekeit a toryknak kellene védeniük. Ám a kudarcot vallott uralmuk 14 éve alatt Nagy-Britanniában a kereszténység gyors pusztítása zajlott le. A keresztények aránya a történelem során először esett 50% alá. Az anglikán egyház magáévá teszi a szivárvány napirendjét, és bevezeti a „gender-semleges” imákat.

Nagy-Britannia egyfajta poszt-keresztény jövő felé halad. Ennek első következményei, a keresztények diszkriminációja, már megfigyelhetőek.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
43
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek