2024.október 14.
Helén, Kaldixtusz
Hírek 🔊
Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇵🇱 Lengyelország a tömeges bevándorlásra készül azáltal, hogy 49 uniós finanszírozású integrációs központot hoz létre a migránsok számára‼️

Lengyelország 49 EU-finanszírozott külföldi integrációs központot indít, hogy nyelvtanfolyamokkal, jogi segítséggel és alkalmazkodási szolgáltatásokkal támogassa a migránsokat, miközben az ország felkészül a migráció megugrására a Tusk vezette kormány alatt.

A lengyel kormány 49 Külföldiek Integrációs Központját (CIC) hoz létre országszerte, amelyek célja, hogy segítsék az újonnan érkezett migránsok beilleszkedését a lengyel társadalomba – jelentette be a héten az Európai Bizottság.

Az „egyablakos ügyintézőként” kialakított központok szabványosított szolgáltatásokat fognak nyújtani, beleértve a nyelvtanfolyamokat, a jogi segítséget és a pszichológiai ellátást, és civil szervezetekkel együttműködve kezelik az Európai Unión kívülről érkező nagy bevándorlási bevándorlást a baloldali vezetés alatt. liberális koalíciós kormány, amelyet Donald Tusk volt eurokrata vezet.

A lengyel család-, munkaügyi és szociálpolitikai minisztérium által vezetett kezdeményezés során a marsall-hivatalok CIC-ket hoznak létre a helyi közösségekben migránsokkal foglalkozó intézményekkel együttműködve.

Az Európai Unió Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapja (AMIF) finanszírozza.

Minden egyes CIC-nek tartalmaznia kell a migránsok tartózkodási helyének legalizálásáért felelős tartományi hivatalt és legalább egy civil szervezetet, amely tapasztalattal rendelkezik a különböző migránsok kiszolgálásában – közölte a Bizottság.

Sajtóközleményben az EU végrehajtó testülete felvázolta a külföldiek számára elérhető segítségnyújtás típusát, beleértve a nyelvtanfolyamokhoz való hozzáférést, a családon belüli erőszak és az emberkereskedelem elleni megelőzési programokat, valamint a foglalkoztatáshoz és a munkajogokhoz való segítséget.

A kínált integrációs kurzusok olyan témákat fednek le, mint a lengyel történelem, alkotmányos alapelvek és kulturális örökség annak érdekében, hogy a migránsok átfogó képet kapjanak a lengyel társadalomról.

A bevándorlók a hosszú távú uniós tartózkodási engedély igényléséig ingyenesen vehetik igénybe a kínált szolgáltatásokat, amelyhez B1-es lengyel nyelvtudás bizonyítása szükséges.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához