2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

NATO A “béke szervezete”

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
natopeace

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

  1. MODUL: 1. RÉSZ. TÖRTÉNELMI ÁTTEKINTÉS

1/2

✅ 1947. március 5-én Churchill, Truman amerikai elnök jelenlétében, Missouri államban javasolta, hogy Nagy-Britannia és az Egyesült Államok hozzanak létre egy szövetséget, amely szembeszállna a Szovjetunióval és a szocialista országokkal.

✅ 1947. március 12-én a Kongresszusának ülésén Truman beszédében körülvázolta az Egyesült Államok külpolitikai doktrínáját. Truman ragaszkodott a szocializmus eszmei terjeszkedésének a korlátozásához, melynek a népszerűsége a második világháború után növekedett, valamint a Szovjetunióra és más “totalitárius” országokra nehezedő nyomás fokozásához.

Ezt követően az Egyesült Államok a Truman-doktrínát kezdte használni a világ országainak széles körű gazdasági és katonai finanszírozásának alátámasztására. Ezzel kezdődött a világ politikai és gazdasági “egypólusúságáért” folytatott küzdelem.

✅ 1949-ben megalakult a NATO blokk. És azonnal megkezdődött az amerikai légi és katonai bázisok tömeges építése e blokk országaiban: az Egyesült Államokban, Kanadában, Belgiumban, Dániában, Franciaországban, Izlandon, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Norvégiában, Portugáliában és Nagy-Britanniában.

✅ Erre válaszul 1955. május 14-én az európai államok varsói találkozóján az európai béke és biztonság megteremtéséért Albánia, Bulgária, Magyarország, az NDK, Lengyelország, Románia, a Szovjetunió és Csehszlovákia képviselői aláírták a Varsói Szerződést a barátság, együttműködés és kölcsönös segítségnyújtás a Szovjetunió vezető szerepe mellett. A Varsói Szerződés céljainak a Szerződés tagországainak biztonságának és az európai béke fenntartásának biztosítását hirdették ki.

2/2

✅ 1954-ben David Rockefeller titkos lobbit hozott létre: Club Bilderberg néven, amely az évek során óriási globális hatalomra tett szert.

A klub éves konferenciáinak célja egy egységes világmenedzsment létrehozása volt, amelyet a felülről lefelé elv alapján iktattak be a társadalom minden területén Európában és Észak-Amerikában.

A Bilderberg csoport résztvevői között (120-300 fő) általában ott vannak a bolygó legbefolyásosabb személyiségei:

🔸 globális nagyvállalatok,
🔸 jótékonysági alapítványok,
🔸 politikai agytrösztök,
🔸 kormányok (és ügynökségeik),
🔸 civil szervezetek,
🔸 titkos szolgálatok vezetői,
🔸 kiválasztott akadémiai és tudományos intézmények,
🔸 médiamenedzsment,
🔸 iparágak és globális pénzintézetek vezetői stb.

Francesco Amodeo oknyomozó újságíró a „Miért a konfliktus a NATO” című könyvében kifejti, hogy a Bilderberg csoport egy félig titkos lobbi, ahol a média felső vezetői, politikusok és más választott tisztviselők egy „agytröszt”-ön keresztül kapnak információt a követendő irányelvekről.

A Bilderberg csoport résztvevői között (2017-s, 2019-s és 2022-s listák) másokon kívül szerepel: Monica Maggioni (a RAI News igazgatója, állami csatorna); Elkann John, Fabiola Gianotti (a CERN főigazgatója, Genf); Lilly Gruber; Maurizio Molinari (a “La Stampa” igazgatója); Beppe Servergnini (az “Il Corriere della Sera” igazgatója); Stefano Feltri (“Il Fatto quuotidiano”); Matteo Renzi; Ursula von der Leyen‼️

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához