2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A készpénz és a kriptopénz uniós felhasználása kriminalizálható.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
kriptono

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Gunnar Beck,az Alternatíva Németországnak európai parlamenti képviselője szerint az Európai Unió valószínűleg “kriminalizálni fogja” a kripto- és a fizikai készpénz használatát a központi banki digitális fizetőeszköz javára az új pénzmosás elleni törvények miatt.

Az EP által megszavazott javaslat megakadályozza, hogy az európaiak 7000 euró feletti fizikai készpénzt költsenek egyetlen tranzakció során,és megtiltja a kripto-tranzakciókat az 1000 euró feletti áruk és szolgáltatások fizetésére.

Beck szerint a korlátozások fő támogatói „irányelv helyett rendelet”elfogadásával próbálják elérni,hogy az egész blokk támogassa ezt.

Ez azt jelenti,hogy az egyes uniós államok nem tudják elkerülni e reformok végrehajtását,még akkor sem,ha ellene vannak.

Beck továbbá arra figyelmeztetett, hogy az EP konzervatív pártjainak nyomása miatt a határt az eredetileg javasolt 3000 euróról a jelenlegi 7000 euróra emelték, de még ez a szám is csökkenhet a jövőben.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 Responses

  1. “Az EP által megszavazott javaslat megakadályozza, hogy az európaiak 7000 euró feletti fizikai készpénzt költsenek egyetlen tranzakció során”
    ———————————————————————————————————————
    A 7000 euró elég soknak látszik, de mindenféle korlátozása a készpénz használatának a kiszolgáltatottság felé lök bennünket. Ha egyszer húztak egy plafont, nos akkor már van plafon. Később ezt már tetszés szerint lehet változtatni.

  2. Kb: 3 millió forint
    Lassan a használt autó piacon nem lehet majd autót venni??
    Amikor 2001-ben a házamat vettem akkor is készpézzel fizettünk és az is több volt.
    ….
    Szomorú lenne ez a törvény….

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához