2024.április 23.
Béla, Adalbert

“Ne féljetek!” – Moys Zoltán, a VDTA alapítója a Torontói Magyar Rádióban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
moys

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Moys Zoltánt, a Védett Társadalom Alapítvány alapítóját a Torontói Független Magyar Rádió adásában kérdezték. A műsorvezető fontosnak tartotta, hogy Moys Zoltánnal mint ötletgazdával készülhessen interjú az alapítványról. A beszélgetés során a VDTA mellett szóba került a Hazajáró című sorozat, illetve a GUPVI – A halál táborai című történelmi dokumentumfilm is, amelyek szintén Moys nevéhez fűződnek.

A modern világ punkja

Moys, aki bizonyos értelemben punknak tartja magát, hiszen hagyományos családmodellben, keresztény cisznemű heteroszexuális férfiként, három gyermek édesapjaként éli mindennapjait, elmondta, a Védett Társadalom Alapítvány egyik ötletgazdájaként elsősorban az motiválta, hogy látta, a világ elkezdett megőrülni. Találóan ahhoz hasonlította a helyzetet, hogy

amikor egy ember halad a forgalommal szemben az autópályán, azt félreállítják, de amikor már szinte mindenki, a szabályosan közlekedő sofőrök kezdhetik el kívülállónak érezni magukat.

Ebből a felismerésből fakadóan ösztönösen azt érezte, hogy valamit tennie kell, ellenpólust kell állítani az abnormalitásnak. Kiemelte,

a VDTA nem a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvánnyal szemben jött létre, hanem azoknak az értékeknek a védelmében, amelyek ezen politikai-gazdasági háttérkör támadásainak célkeresztjében találhatóak.

Az ötlet már évekkel korábban megfogalmazódott benne, ám a konkrét megvalósításig 2021-ig várni kellett, amikor is több, a médiában ismert személlyel közösen létrehozta az alapítványt. Hozzátette, hogy a támogatók száma azóta is töretlenül növekszik, hiszen sokan vannak, akik hasonló értékekben hisznek, ám nem merik hallatni a hangjukat. A VDTA számukra egy platformot ad, hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt.

Mi a diaszpróra feladata napjainkban?

A műsorvezető kérdésére, mely szerint a diaszpóra mit tud tenni, hogyan tudja segíteni a Védett Társadalom Alapítványt céljai elérésében, Moys Zoltán azt felelte, hogy új feladat áll a kivándorolt magyarság előtt. Ez a feladat pedig, hogy lehetőségeihez mérten segítsen megakadályozni, hogy a nyugatot már hatalmába kerítő abnormális szellemiség az Anyaországot is elérje – részben saját, első kézből származó tapasztalataik átadásával, részben pedig a normális értékek és az ottani magyarság erősízését célzó kezdeményezésekkel.

A VDTA eddigi bő fél éves működéséről az ötletgazda elmondta, hogy

az alapítvány sikerességét tökéletesen reprezentálja, hogy mekkora érdeklődés övezte Földi László és Földi-Kovács Andrea országjárását, illetve kiemelte a szervezet hiánypótló jellegét is.

„A Hazajáró útja végtelen!”

A sikeres rendező, akinek a nevéhez fűződik többek között a Hazajáró című sorozat is, megosztotta a hallgatókkal, hogy készülőben van egy új történelmi dokumentumfilmje, amely a kommunizmus alatt kényszermunkatáborokba hurcolt magyarok tragédiáját hivatott bemutatni. Ebben többek között túlélők beszámolói és történészek lesznek Moysék segítségére. A rádióinterjú felvételét követően „A halál táborai” címet viselő dokumentumfilm bemutatásra került az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a köztelevízióban.

Az interjú végén Moys Zoltán Jézus Krisztust idézve azt üzente a magyar diaszpóra tagjainak a világ minden táján, hogy

„ne féljetek!”

– utalva ezzel mind a szomszédunkban dúló háborúra, mind a normális élet melletti kiállásra.

A teljes beszélgetést az alábbi linken keresztül lehet meghallgatni. Moys Zoltán 1 óra 48 perc után következik.

 

 

Kiemelt képünkön Moys Zoltán. Forrás: M5 híradó

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához