2024.június 19.
Gyárfás, Romuald

„Nem bízom az igazságszolgáltatásban, madzagon ráncigálják a politikusok” – jogállamisági problémákat észlelt a Katargate-ügyben eljáró rendőrtiszt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Kétségek merültek fel a nyomozás tisztaságával kapcsolatban, nem csitul a brüsszeli korrupciós botrány.

Nehezen bír el a Katargate néven elhíresült brüsszeli korrupciós botránnyal a belga igazságszolgáltatás. Miután múlt júniusban elfogultság vádjával le kellett mondania az ügyben eljáró bírónak, Michel Claise-nek, akinek fia egy orvosi kannabisszal foglalkozó vállalatnál üzlettársa volt a katari pénzekkel szintén érintett Marie Arena belga szocialista képviselő fiának,

most az ügyben eljáró rendőrtiszt világított rá a nyomozással kapcsolatos jogállamisági problémákra.

A rendőrrel, Ceferino Alvarez Rodriguezzel a hírekben először felbukkanó vádlott, a görög szocialista Eva Kaili élettársa, Francesco Giorgi tavaly májusban vett fel titokban egy beszélgetést, melyben Alvarez Rodriguez szót ejt a nyomozás nem épp kedvező állásáról. Az Euronews birtokába jutott felvételen a rendőr azt állítja: tudják, hogy a nyomozás egyik legfőbb gyanúsítottja, a hatóságokkal vádalkut kötött olasz szocialista Pier Antonio Panzeri hazudik. „Semmit nem hiszünk el, amit mond. Nagyon jól tudjuk, hogy megvezet minket, tudjuk. De majd csak felrobban az egész.”

Alvarez Rodriguez mondandójának legpikánsabb része azonban az, amikor arról panaszkodik: az ügyben eljáró bírákat a politika nevezi ki. 

Nem bízom az igazságszolgáltatásban, mert madzagon ráncigálják a politikusok.

Nem bízhatunk az igazságszolgáltatásban” – tette világossá a rendőrtiszt.

A beszélgetés során Giorgi arról panaszkodott a rendőrnek, hogy a rendőrség lefoglalta a laptopját, amelyen ügyvédjével közösen kidolgozott jegyzetek is voltak, melyek a védekezési tervük részét képezték. Giorgi szerint ez sértette az önvédelemhez fűződő jogát – a rendőr szerint viszont teljesen rendben van, „ilyen a játék”, mivelhogy Giorgi is hozzáfér a nyomozati iratokhoz, s tudja ehhez igazítani védekezését.

Az Euronews állítja: „A belga nyomozás számos botránya ahhoz vezetett, hogy az ügyet sokak már Belgiumgate-nek hívják”.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
9
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek