2024.május 30.
Magdolna, Magda, Ervin, Léna

Nem csak Joe Biden fenyegetőzött az Északi Áramlat elpusztításával

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
joebidenang.jpeg

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Ha Oroszország lerohanja Ukrajnát, akkor az Északi Áramlat 2 projektje így vagy úgy, de nem fog továbbhaladni – jelentette ki Victoria Nuland, az Egyesült Államok államtitkára korábban. A kijelentés különösen érdekes annak fényében, hogy az elmúlt napokban több helyen is szivárgást észleltek az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékeken.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden egy február 7-ei, néhány héttel a háború kezdete előtti sajtótájékoztatón – amit egyébként éppen Olaf Scholz német kancellárral együtt tartott – az Északi Áramlat „végét” ígérte orosz támadás esetén, egy újságírói kérdés nyomán. Úgy fogalmazott:

Ha Oroszország inváziót indít, tankok és katonák lépnek át Ukrajna határán, nem lesz többé Északi Áramlat 2. Véget fogunk vetni neki.

Majd az újságíró visszakérdezése után hozzátette: „Ígérem, hogy képesek leszünk rá.”

Nem Biden volt azonban az egyetlen, aki az Északi Áramlat gázvezetékek végével fenyegetőzött.

Victoria Nuland, az Egyesült Államok államtitkára januárban beszélt arról, hogy ha Oroszország megtámadja Ukrajnát, akkor annak komoly következményei lesznek a gázvezetékekre.

Ami az Északi Áramlat 2-t illeti, továbbra is nagyon határozott és egyértelmű megbeszéléseket folytatunk német szövetségeseinkkel, és ma szeretnék egyértelmű lenni Önökkel. Ha Oroszország lerohanja Ukrajnát, akkor az Északi Áramlat 2 projektje így vagy úgy, de nem fog továbbhaladni

-fogalmazott Nuland, amire Tucker Carlson amerikai sztárműsorvezető is felhívta a figyelmet műsorában.

Mint ismert, az elmúlt napokban az Északi Áramlat gázvezetékein több helyen is szivárgást tapasztaltak. Svéd szeizmológusok azt közölték, hogy hétfőn két robbanást észleltek a vezeték nyomvonalán, az üzemeltető Nord Stream AG pedig arról tájékoztatott, hogy a három tengeri vezetéknek – az Északi Áramlat 1 vezetékpárjának és az Északi Áramlat 2 vezetékének – ugyanazon a napon történt megrongálása példa nélküli, és még megbecsülni sem lehet, hogy mennyi idő alatt lehet helyreállítani.

A meghibásodás vagy támadás után egyébként az amerikaiaknak hálálkodott Twitter-oldalán a volt lengyel külügyminiszter is a szivárgó gázvezetékért. Radek Sikorski egy meglepő bejegyzést tett közzé hivatalos Twitter-oldalán, amely szerint az Északi Áramlatokban kárt tevő balesetnek vagy támadásnak valamilyen köze lehet az Egyesült Államokhoz. A poszthoz azt írta:

Thank you, Usa”.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő az ügyben nyilatkozva egyébként nem tartotta kizártnak, hogy szabotázs történt.

Forrás:Origó , Nyitókép: Telegraph

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 válasz

  1. Persze nem szabad tdjuk, de azert tudjuk, az amerikai satanistak csinaltak ez is. Minden aljassag mogott ok lapulnak. A 9/11 et is azok csinaltak, a covidot is, az euromajdant is. Ezt foleg onnan tudni, hogy mindenkit, aki ezt ki meri talalni, azonnal kinyirnak.

    1. Ez nem a Kennedy gyilkosság.. Itt nem dördültek el lövések. Anno mi történt? Lee Oswaldot gyanúsították (holott a puskája gyenge lett volna erre a célra), ő volt az egyedüli gyanúsított. Akkor besétált a rendőrségre Jack Ruby bártulajdonos (szó nélkül beengedték a kapun, ami azért furcsa) mit tesz Isten, pont akkor hozták az őrsre Osvaldot. Erre Ruby elővette a stukkerét (ezt se nézték meg a kapuban..) és lelőtte a rendőrség folyosóján. Rubyt őrizetbe vették, és nemsoká meghalt a cellában, állítólag tüdőgyulladásban. Később összeült a Warren bizottság, és írt egy jelentést amit senki nem hitt el. Viszont a szemtanúk halálukig azt állították, hogy három irányból hat lövést hallottak.
      Szerintem ennyi disznóságot csak Amerikán belül lehet elkövetni, külföldön már finomabban dolgoznak, a lólábnak nem szabad annyira kilógni egy-egy művelet során.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához