2024.május 30.
Janka, Zsanett, Johanna, Nándor

Nem sikerült a kármentés: ötmilliárd dollárral csökkenhetett a transznemű tiktokkerrel kampányoló cég értéke

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
bud light

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Ötmilliárd dollárral csökkenhetett a Bud Lightot gyártó cég értéke az elhibázott kampánya miatt, ugyanis egy transznemű tiktokkerrel próbálták népszerűsíteni a terméküket. Nem jött be, ezért bocsánatot kért az italt gyártó cég vezetője és szabadságra külte a reklámot megálmodókat, valamint új hirdetést is csináltak, de egyelőre úgy tűnik, hogy hiába.

Valószínűleg tankönyvi példává válik majd az Anheuser-Busch vállalat irgalmatlan melléfogása a Bud Light sörrel kapcsolatban. Ahogy arról a PestiSrácok.hu is többször beszámolt, a Dylan Mulvaney transznemű TikTok-hírességgel készült kampány bődületesen rosszul sült el, kvázi lábon lőtte magát a cég, mert a söreladások óriási mértékben kezdtek zuhanni, ahogyan a vállalat részvényének árfolyama is erősen ingadozik.

Tűzoltásként a cég szabadságra küldte a felelősöket, majd kirúgták a külsős marketing-tanácsadóikat és április végén új kampányt indítottak, amelyben már csupán egyszerű amerikai fiatalok kortyolgatják békésen a sört. Ennek ellenére a veszteségeket már nehéz lesz visszafordítani; becslések szerint mintegy ötmilliárd dollárba fájhat a cégnek a fiaskó, ennyivel eshetett a vállalat értéke.

Felelősséghárítás

Fox News értesülései szerint ráadásul az Anheuser-Busch megpróbál mindent a külsős csapatra fogni: esdeklő levelet küldött a viszonteladóknak, hogy tartsanak ki a márka mellett, a cég megtette a szükséges lépéseket. A levélben kiemelték, hogy az érintett Bud Lightokat, amelyek dobozán Mulvaney arca virított, nem a cégnél készültek; azokat szintén a külsős marketingcsoport gyártotta le a reklámfogáshoz. A marketingesek több száz influenszernek küldenek szét hasonló, személyes csomagokat, ez csak egy volt közülük – fogalmaztak a körlevélben.

A cég vezérigazgatója, Michel Doukeris már azt is bejelentette, hogy a nyáron háromszorosára növelik a marketingköltéseiket, hogy visszacsábítsák a fogyasztókat. Hogy ez pontosan mire lesz elég, egyelőre nem tudni. A Fox News megkereste a céget, de nem kaptak választ kérdéseikre.

Forrás:Pesti Srácok.hu

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához