2024.szeptember 16.
Edit, Ciprián
Hírek 🔊

Németország: A solingeni mészárlás áldozatai a „tolerancia” és az „integráció” mellett kiálló aktivisták voltak

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Solingenben meggyilkolt és megsebesített emberek közül sokan liberálisok és progresszívek voltak – írja a Rmx News.

Miután Solingenben egy szíriai iszlamista meggyilkolt három embert, valamint nyolc másik embert megsebesített, köztük négyet súlyosan, kiderült, hogy legalább a gyilkosság áldozatai „liberális gondolkodásúak” voltak, és legalább egyikük egy migránsbarát szervezethez tartozott.

Tekintettel arra, hogy a gyilkosságok a Sokszínűség Fesztiválján történtek, nem meglepő, hogy az áldozatok közül sokan olyan baloldali szervezetekhez tartoznak, amelyek progresszív témáknak, például a menekültek iránti nyitottságnak szentelik magukat. Ezek a szervezetek a német Focus magazin szerint a más népekkel és kultúrákkal való „békés együttélést” hirdették.

A feltételezett támadót, akit a 26 éves iszlamista Issa Al H.-ként azonosítottak, 2022-ben kellett volna kitoloncolni, de ehelyett védett státuszt kapott, miután hat hónapig bujkált.

A támadásban meghaltak között volt Ines W. is, akinek a férje szintén súlyosan megsérült. A nő gyógyszerész volt, és tagja volt az OTV kenusainak, akik a külföldiekkel való integráció mellett kampányoltak. A Rheinische Post című német lap szerint azért vett részt a Sokszínűség Fesztiválján, mert az „nagyon fontos volt számára”. 

A halálos áldozatok között volt a 67 éves Stefan S. is, aki a wuppertali Oetelshofen mészüzemben dolgozott, és az alkalmazottak azt mondták, hogy „mélyen megrendítette őket a régóta dolgozó kollégájuk elvesztése”.

Úgy jellemezték, mint „liberális, művelt embert, aki minden oldalt meg akart érteni. Egy olyan kozmopolita ember számára, mint ő, logikus volt, hogy ellátogasson a solingeni ‘Sokszínűség Fesztiváljára’” – írja a Rheinische Post.

Till Iseke ügyvezető igazgató az áldozat nekrológjához írt: „Kedves Stefan, kollégánk és barátunk voltál, egy olyan ember, aki nem csak gondolkodott, hanem olyan értékek szerint élt, mint a nyitottság és a tolerancia. Az a tény, hogy egy békés fesztiválon elkövetett aljas támadásban halálos sérülést szenvedtél, megdöbbent, dühös és szomorú bennünket”.

Ami a harmadik áldozatot, Florian H.-t illeti, ő Düsseldorfban élt és Solingenben dolgozott, de kevés információt hoztak nyilvánosságra róla. A szomszédok szerint azonban „rock and rollos” fickó volt, aki lófarkas volt és szeretett gitározni.

A sérültek között voltak a solingeni Cobra kulturális egyesület tagjai, köztük az elnökség tagjai is. Az egyesület nem politikai jellegű, de élő rendezvényeket és koncerteket szervez a városban.

„Még mindig sokkolnak minket a péntek esti események. Mély szomorúságot érzünk a halottak miatt, és nagy együttérzést a hozzátartozókkal” – írta a csoport a Facebookon. A kulturális egyesület nem kívánt bővebben nyilatkozni.

A tisztviselők szerint az áldozatok közül sokan jelenleg a gyógyulás útjára léptek, noha kezdetben súlyos sérüléseket szenvedtek a támadás során.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
15
😡dühítő
😂vicces
4
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Egy válasz

  1. Sajnos még túl sok migránspárti liberálbolsevik létezik Germanisztánban.
    Több színes fesztivált kell szervezni, lehetöleg migránsszállások közelében…

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek