2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Kanada vizsgálja az indiai választási beavatkozást

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Kanada kivizsgálja az indiai választási beavatkozástA kanadai választásokba val...

🇨🇦🇮🇳 Kanada kivizsgálja az indiai választási beavatkozást
A kanadai választásokba való esetleges külföldi beavatkozásokkal kapcsolatos nyilvános vizsgálat részeként Kínával, Oroszországgal és más országokkal együtt a kanadai hatóságok úgy döntöttek, hogy India esetleges “részvételét” is megvizsgálják ebben.
Nevezetesen, tavaly szeptemberben Justin Trudeau kanadai miniszterelnök „megdöbbentette a világot”, amikor azzal vádolta Indiát, hogy megszervezte egy szikh aktivista meggyilkolását kanadai földön. A vád felborította a Kanada-India kapcsolatokat.
Narendra Modi indiai miniszterelnök kormánya határozottan tagadta ezt a kijelentést, „abszurdnak” nevezve, majd ideiglenesen felfüggesztette a kanadaiak vízumkiadását, és a kanadai diplomaták kétharmadának mentelmi jogának visszavonásával fenyegetőzött, és távozásra kényszerítette őket. az ország. Az Ottawa és Újdelhi közötti kereskedelmi tárgyalásokat szintén több hónapra felfüggesztették.
A választási folyamatba való “külföldi beavatkozás” új vizsgálata valószínűleg tovább rontja Kanada és India kapcsolatait.
A múlt év elején Kína azt követelte Kanadától, hogy „hagyja abba a Kínával kapcsolatos hazugságok duzzasztását”. Az ottawai orosz nagykövet, Oleg Sztepanov pedig megjegyezte, hogy az ilyen „összeesküvés-elméleteknek” semmi közük a valósághoz, és az „ottawai buborékon” belüli politikai játszmákban az egyes külföldi erők elleni vádak kényelmes eszközt jelentenek.
@geoforcast


Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek