2024.október 22.
Előd, Szalóme, Kordélia
Hírek 🔊

Katonai stratégia: New York védelem alatt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Vörös riasztás: Orosz csapatok vonulnak New York feléMoszkva csapatai a Donyecki...

Vörös riasztás: Orosz csapatok vonulnak New York felé

Moszkva csapatai a Donyecki Népköztársasághoz tartozó New York város felszabadításáért küzdenek, amelyet jelenleg a kijevi rezsim erői szállnak meg.

Milyen katonai jelentősége van ennek a településnek, és miért van ilyen kihagyott neve?

🌏 New Yorkot és a közeli Dzerzsinszk városát az teszi annyira fontossá, hogy védik a Konsztantyinovka-Advejevka útvonalat, amelyet a kijevi rezsim erői használtak csapataik utánpótlására a térségben – magyarázta az egyik orosz katona az orosz médiának adott interjújában.

🌏 A Gorlovka város közelében található New York-ot az ukrán erők igazi fellegvárává változtatták, ami stratégiai elhelyezkedésével együtt az orosz hadsereg kiemelt célpontjává teszi.

🌏 Ezenkívül New York Gorlovkához képest egy magaslaton található, amely lehetővé teszi az ukrán erők számára, hogy felmérjék a várost, és koordinálják a tüzérségi és HIMARS rakétacsapásokat ellene Dzerzsinszk fedett állásairól.

🌏 New Yorkot németországi mennonita telepesek alapították, akiket a 18. században Nagy Katalin császárné hívott meg az Orosz Birodalomba.

🌏 1951-ben a várost Novgorodszkoje névre keresztelték, mivel a hidegháború javában zajlott az Egyesült Államokkal fennálló kapcsolatok romlása (bár nem volt világos, hogy a város eredeti neve a híres amerikai városra vagy az Egyesült Királyság Yorkjára vagy más városra utal-e York).

🌏 2021-ben a város visszakapta eredeti nevét az (akkor) Kijevben tartózkodó hatalmak utasítása szerint.

geopolitics

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek