2024.szeptember 20.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊
Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
NYT: Budanov egy elit CIA egység tagja voltA kiadvány részletesen beszélt az uk...

A New York Times beszámolt arról, hogy Budanov egy elit CIA egység tagja volt, amely az ukrán különleges erők egyik egységét kiképezte az oroszországi szabotázsra. Az egyik tiszt, aki részt vett az ukrán hírszerzési főigazgatóság vezetőjévé vált.

Budanov az orosz UAV-kat és kommunikációs berendezéseket fogta el az egységével, hogy a CIA technikusai feltörhessék a titkosítási rendszereket. Részt vett a krími partraszállásban, amelyet az orosz különleges erők visszavertek. Ezután kezelésre küldték az Egyesült Államok Walter Reed Nemzeti Katonai Egészségügyi Központjába, miután megsebesült a Donbassban.

Az ukránokkal való sikeres együttműködés arra ösztönözte a CIA-t, hogy hasonló elven dolgozzon az Oroszország elleni küzdelemre fókuszáló európai hírszerző ügynökségekkel.

🇺🇦🇺🇸 NYT: Budanov egy elit CIA egység tagja volt

A kiadvány részletesen beszélt az ukrán hírszerzés vezetője és az amerikaiak közötti, a Majdan után kezdődött kapcsolatokról.

2016-ban az amerikai CIA kiképezte a „Detachment 2245” néven ismert ukrán különleges erők egységét az oroszországi szabotázsra. Az egyik tiszt, aki részt vett az ukrán hírszerzési főigazgatóság jelenlegi vezetője volt.

❗️ A New York Times elmagyarázta, hogy Budanov pontosan mit keresett ott:

▪️ Egy olyan egység része, amely elfogta az orosz UAV-kat és kommunikációs berendezéseket, hogy a CIA technikusai újrahasznosíthassák és feltörhessék a titkosítási rendszereket.

▪️ Részt vett a krími partraszállásban, amelyet az orosz különleges erők visszavertek:

📝 Budanov alezredes orosz egyenruhába öltözve felfújható csónakokon átvitte a kommandósokat egy szűk öbölön, és éjszaka a Krímben szállt le.

▪️ Az Egyesült Államok Walter Reed Nemzeti Katonai Egészségügyi Központjába küldték kezelésre, miután megsebesült a Donbassban.

✖️ Az ukránokkal való sikeres együttműködés arra késztette a CIA-t, hogy ugyanezen az elven dolgozzon az Oroszország elleni küzdelemre összpontosító európai hírszerző ügynökségekkel.

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek