2024.május 16.
Mózes, Botond, János

Növekvő bevándorlók által elkövetett erőszak: “Elveszett a kapcsolat a lakossággal”

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪”A német rendőrszakszervezet vezetője, Rainer Wendt élesen bírálta Nancy Faeser (SPD) szövetségi belügyminisztert a külföldiek által elkövetett bűncselekmények ugrásszerű növekedése miatt.”‼️

BERLIN: “A szövetségi belügyminiszter egyre inkább olyan, mint “Nancy Csodaországban”, amikor megdöbbenve állítja, hogy Németországban egyre több az erőszakos cselekmény” – mondotta Wendt a Bildnek.

Ennek hátterében a rendőrségi bűnügyi statisztika új adatai állnak, amelyeket kedden mutatnak be hivatalosan Berlinben. E statisztika szerint Németországban a gyanúsítottak 41 százalékát már külföldiek teszik ki. A nem németek különösen az erőszakos és szexuális bűncselekményeknél vannak masszívan felülreprezentálva. Ez annak ellenére van így, hogy a német és más állampolgárságú személyek automatikusan német gyanúsítottnak számítanak.

Robbanásszerűen nő a fiatalkori erőszak – de csak a külföldiek körében

A fiatalok körében is a külföldi gyanúsítottak a fő mozgatórugói a növekvő bűnözésnek – írja most a Bild című lap.

A jelentés szerint a 14 év alattiak körében mintegy 104 ezer gyanúsítottat regisztráltak a biztonsági hatóságok. A 2022-es évhez képest ez a szám több mint 11 ezerrel nőtt, a bűncselekményekkel gyanúsított nem német gyerekek száma pedig 9400-zal emelkedett, ami több mint 30 százalékos növekedést jelent.

A fiatalok (14-18 évesek) és a serdülők (18-21 évesek) körében tapasztalt növekedés szintén szinte teljes egészében a külföldi gyanúsítottaknak tudható be.

Tavaly a fiatalok által elkövetett bűncselekmények száma 18 ezerrel, 207 ezerre emelkedett. Míg a német útlevéllel rendelkezők száma ebben a korcsoportban csak alig egy százalékkal nőtt, addig a nem németek körében a növekedés több mint 31 százalékos volt. A 18-21 évesek körében a német gyanúsítottak száma még négy százalékkal is csökkent, míg a nem németeké 27,4 százalékkal nőtt.

Ha a nullától 21 éves korosztályokat összevesszük, akkor a németek által állítólagosan elkövetett bűncselekmények száma mintegy 1400 esettel csökkent. Ezzel szemben a külföldiek esetében közel 40 000 esettel nőtt a számuk.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
22
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához