2024.május 15.
Zsófia, Szonja, Döníz

Mégegyszer a brüsszeli önkényeskedésről

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐🇪🇺🇧🇪A CitizenGO képviselője közvetlen részese volt annak a szégyenletes eseménynek, melyen a magukat liberálisnak és elfogadónak tartó “európai” hatóságok csírájában próbáltak elfojtani egy törvényesen bejelentett konzervatív rendezvényt csupán azért, hogy a globális fősodorral nem egyező nézeteket valló szuverenista hangokat ellehetetlenítsék.‼️

Bizonyára Ön is hallott a brüsszeli NatCon konferencia rendőrségi lezárásáról.

Visszagondolva, szinte hihetetlen, amit mi is átéltünk a helyszínen…

A Nemzeti Konzervatív Konferencia évente megrendezett esemény, ahol közéleti személyiségek, tudósok, politikusok és szervezetek vitatják meg a hagyományos értékek fenyegetését jelentő kulcsfontosságú politikai kérdéseket.

Mi is jelen voltunk, hogy megvizsgáljuk, miként fogadják és kezelik alapértékeinket ezeken a fórumokon.

Fontosnak tartjuk megérteni, mely értékeink találnak visszhangra, és melyek maradnak figyelmen kívül a konzervatív vezetők körében, különösen, mivel nem mindenki képviseli olyan határozottan ügyeinket, ahogyan hirdeti.

Az idei év fókuszában a nemzeti szuverenitás előmozdítása állt a konzervatív eszmék mentén.

Megérkeztünk, mindenki alig várta, hogy elkezdődjön az év egyik meghatározó konzervatív konferenciája.

Az esemény megkezdése után hamarosan felfordulásra lettünk figyelmesek.

Először nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget – valószínűleg a szokásos liberális tiltakozók tüntettek a konzervatív összejövetel ellen – valamit, amit már oly sokszor láttam.

Azonban a helyzet komollyá vált, éppen akkor, amikor Nigel Farage, a Brexit mozgalom egyik kulcsfigurája és jelentős konzervatív személyiség az európai politikában, éppen színpadra lépett.

Alig öt percnyi beszéd után, hirtelen a rendőrség megrohanta a helyszínt, és azonnali hatállyal leállította az eseményt.

Az előtér is teljesen le volt zárva!

A folyamatos zűrzavar ellenére folytattuk a programot, mivel tudtuk, hogy semmi rosszat, és pláne semmi illegálisat nem teszünk.

Úgy gondolom, mindenki gyorsan egyetértett abban, hogy NE hagyjuk el a helyszínt, hanem ha kidobnak minket, az jel legyen a világ számára, hogy mire is képesek a magukat liberálisnak és elfogadóknak tartók.

Közben Farage tovább beszélt az események sodrásában, és hevesen bírálta a brüsszeli hatóságokat a fellépésükért.

Hihetetlen, de még az áramot is megpróbálták elvágni, hogy elhallgattassák a mikrofonját.

Olyan igazi patthelyzet volt ez, amely során tudod, hogy valami nagy dolognak vagy tanúja.

Nem akartak erőszakot alkalmazni, de új embereket sem engedtek be. Így amíg mi bent rekedtünk, a helyszín egyfajta erődítménnyé változott.

Még az étel is a ostrom drámájának részévé vált. Eredeti vendéglátóinkat blokkolták, így végül „csempészett” harapnivalókat ettünk.

Miközben a rendezvény a délután folyamán is folytatódott, az épületet rendőrök vették körül – ez azt jelentette, hogy nem hagyhattuk el a helyszínt, továbbá néhány előadót, vendéget be sem engedtek.

Egészen hátborzongató jelenet, nem gondolja?

A rendőrség továbbra is azt állította, hogy a közrend és a köznyugalom védelmében cselekednek, utalva a tervezett ellentüntetés esetleges zavargásaira.

Szerintem csak zavarban voltak a nevetséges reggeli beavatkozásuk miatt.

Ez volt a látványom belülről, az előtér felől. Egyszerűen hihetetlen!

Szerencsére a helyszín tulajdonosának az utolsó pillanatban sikerült elérnie, hogy folytatódjon az esemény.

Estére még azt sem tudtuk, visszaengednek-e minket a következő nap.

Amikor már minden reménytelennek látszott, a belga közigazgatási bíróság a mi javunkra döntött, így a konferencia folytatódhatott.

A rendőrségi beavatkozás Emir Kir, Brüsszel ezen kerületének polgármesterének utasítására történt, aki azt állította, hogy a konferencia „a konzervatív, vallásos jobboldal” személyiségeit látta vendégül.

És … figyeljen csak … mintegy indoklásként azt is állították, hogy a [NatCon] nézetei „nem csupán etikailag konzervatívak, de ellenségesek az abortusz, az azonos neműek házasságának legalizálása elfogadásával szemben, és a nemzeti szuverenitás pártján állnak”.

Egyszerűen nem tudom felfogni – nyíltan minden lehetséges módon próbálják elhallgattatni az övékétől eltérő narratívát – ez nem más, mint a totalitarizmus közvetlen megnyilvánulása!

De ne gondoljuk, hogy a konferencia elleni lecsapás csak egy baloldali kerületi polgármester véletlen utasítása lenne.

Ez egy üzenet volt, hogy bizonyos dolgokat egyszerűen nem lehet megtenni Brüsszelben.

Jól ismerem ezt a helyet – évekig dolgoztam itt, és higgyen nekem, ez egy mélyen intoleráns hely.

Amennyiben valaki Brüsszelben más szemszögből közelít az Európai Unió projektjéhez, és megkérdőjelezi annak értelmét, szinte biztosra vehető, hogy megpróbálják elnémítani. Személyes tapasztalataim alapján ezt kijelenthetem.

Megdöbbentő, milyen gyorsan eszkalálódtak az események, és aggasztó felismerés, hogy ez nem csupán helyi jelenség. Hasonló intézkedésekről értesültem Svájcban az elmúlt hónapban, és ez a tendencia Európa-szerte egyre inkább uralkodóvá válik.

Bár végül az igazság a mi oldalunkra billent, nem léphetünk tovább olyan könnyen a történteken.

Az április 16-i események éles emlékeztetőül szolgáltak arra, mennyire törékenyek lehetnek a szabadságjogaink, és milyen gyorsan kerülhetnek veszélybe, különösen azok számára, akik hitelesen képviselik az általuk vallott értékeket.

Ébernek kell maradnunk.

Az általam most tanújává vált autoriter cenzúra az európai történelem sötét fejezeteibe való, nem a mai társadalomba.

Folyamatosan ki kell állnunk, és nap mint nap harcolnunk kell értékeinkért és a szólásszabadságért.

Egyelőre csak annak örülök, hogy sikerült mindezek ellenére megtartani a NatCon a konferenciát, illetve hogy néhány nappal később csapatunk Budapesten részt vehetett az Alapjogokért Központ által szervezett CPAC-en (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) is, ahol egész más volt a hangulat, és ahol sok szó esett a woke ideológiával szembeni küzdelemről.

Sebastian Lukomski és a CitizenGO csapata

Mi a reakciód?
👍tetszik
9
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
15
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek