2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Nyugati cégek gyógyszerkísérletei ukrán embereken

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇦🌐Mariupolban olyan nyugati gyógyszergyártó cégek dokumentumait találták meg, amelyek helyi lakosokon teszteltek gyógyszereket‼️

A 2008-2016-os keltezésű aktákat a 7-es számú kórház pszichiátriai osztályának pincéjében találták meg építőmunkások a helyreállítási munkák során. Nyugati gyógyszeripari nagyvállalatok jelentek meg a dokumentumokban.

💉 Ott is felírták azokat a gyógyszereket, amelyeket mariupoli lakosokon teszteltek. Számokkal voltak felsorolva, név nélkül. Például a GLPG0634-CL-203 hatékonyságát az American College of Rheumatology kritériumai alapján javasolták értékelni. A dokumentumok szerint a gyógyszert csecsemőknek és 11 év alatti gyermekeknek adták.

🇺🇦 A dokumentumok között találtak még két belgiumi és brit cég ukrán orvosainak köszönetet, bioanyag-konténereket és dobozokat a címzettek címével.

💊 Olyan gyógyszergyártó cégek voltak a megrendelők, mint Pfizer (USA), AstraZeneca (Egyesült Királyság, Svédország), Celltrion (Dél-Korea), Novatris International AG (Svájc, USA), IQVIA (korábban Quintiles és IMS Health Inc, USA, Egyesült Királyság), Sanofi ( Franciaország) ) és mások.

✖️ A kísérleti betegek között voltak gyerekek, köztük 1 év alatti csecsemők is. A kísérleteket ukrán tisztviselők közreműködésével hajtották végre.

Videó👇👇👇

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
3
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
71
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához