2024.május 30.
Janka, Zsanett, Johanna, Nándor

Orosz külügy az Északi Áramlatról: Az incidens amerikai ellenőrzés alatt álló területen történt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
732911 zaharov

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Zaharova a műsorban felszólította Joe Bident, válaszoljon arra a kérdésre, hogy ami a gázvezetékekkel történt, az a korábbi fenyegetések valóra váltása-e Washington részéről?

Az Északi Áramlat vezetékeivel kapcsolatos incidens Dánia és Svédország kizárólagos gazdasági övezetében történt, amelyet teljes mértékben az amerikai hírszerző szolgálatok ellenőriznek – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője csütörtökön, a diplomata a Szolovjov Live médiacsatorna műsorában nyilatkozott.

Zaharova szerdán az Északi Áramlat-1 és -2 gázvezetékek megrongálódása kapcsán amerikai tisztségviselők év eleji nyilatkozataira emlékeztetett, miszerint az Északi Áramlat-2 „nem fog működni”. Zaharova a műsorban felszólította Joe Biden amerikai elnököt, válaszoljon arra a kérdésre, hogy

ami szeptember 25-én és 26-án a gázvezetékekkel történt, az a korábbi fenyegetések valóra váltása-e Washington részéről?

Hangsúlyozta: bár a szóban forgó területtel kapcsolatban sok a találgatás, például az, hogy semleges vizeken található, az valójában Dánia és Svédország kizárólagos gazdasági övezete. Mint mondta: ezek az államok nagyon „NATO-orientált országok, tele amerikai fegyverekkel, amelyek teljes mértékben az amerikai hírszerző szolgálatok ellenőrzése alatt vannak, (…) és az utóbbiak teljes mértékben ellenőrzik az ottani helyzetet”.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához