2024.szeptember 19.
Diána, József
Hírek 🔊

Oroszország elleni támadásról fog tárgyalni a brit miniszterelnök Washingtonban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Oroszország kezdte az ukrajnai konfliktust, és annak azonnal véget vethet – jelentette ki Sir Keir Starmer, baloldali brit miniszterelnök, aki pénteken Washingtonban tárgyal Joe Biden amerikai elnökkel.

A brit kormányfőt Washingtonba tartó repülő útján kérdezték újságírók. „Oroszország kezdte ezt a konfliktust. Oroszország illegálisan megszállta Ukrajnát. Oroszország azonnal véget vethet ennek a konfliktusnak” – mondta. Később hozzátette: „Megismétlem, hogy Oroszország volt az, aki ezt az egészet elkezdte. Ők okozták a konfliktust, ők azok, akik törvénytelenül cselekszenek”.

„A következő hetekben és hónapokban valóban fontos fejlemények várhatók Ukrajnában és a Közel-Keleten egyaránt, ezért számos taktikai döntést kell hozni” 

– mondta Starmer, a brit miniszterelnök újságíróknak. Megjegyezte, hogy mind Antony Blinken, mind David Lammy nemrégiben Ukrajnában járt.

„Amikor a Nyugaton gyártott nagy pontosságú, nagy hatótávolságú fegyverekről beszélünk, az teljesen más kérdés (…) Az ukrán hadsereg nem képes modern, nagy pontosságú, nyugati fegyverekkel támadni. Erre csak olyan műholdak hírszerzési adatokkal lehetséges, amelyekkel Ukrajna nem rendelkezik, olyan adatokkal, amelyek csak az Európai Unió, az USA, a NATO műholdjaitól származnak” – fogalmazott a miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy megengedjék-e Ukrajnának, hogy támadást indítson Oroszország belső területei ellen nyugati gyártású fegyverekkel. 

„A lényeg az – tette hozzá -, hogy csak a NATO-országok katonái programozhatják be ezeket a rakétarendszereket”. Az ukrán katonák ezt nem tehetik meg. Ezért ez nem arról szól, hogy engedélyezzük vagy nem engedélyezzük az ukrán rezsimnek, hogy ezekkel a fegyverekkel csapást mérjen Oroszországra – mondta a brit miniszterelnök. 

Ez arról szól, hogy a NATO-országok meghozzák-e azt a döntést, hogy közvetlenül részt vesznek-e a katonai konfliktusban vagy sem”
 

– fogalmazott Starmer. 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
16
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek