2024.április 26.
Ervin, Klétusz

Összehangolt támadás zajlik Magyarország ellen a finn médiában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
finn

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A magyar és a finn nép jó viszonya közismert mindkét országban. Ez a barátság azonban sérülékeny, kifejezetten akkor, amikor a balliberális direktívákat és álhíreket kritika nélkül átvevő és közlő finn sajtó belefog az aknamunkájába. Védőtársunk, Kádár György a skandináv ország médiájában megjelent, hazánkat rossz fényben feltüntető, Magyarországról hamis képet festő, álhíreken alapuló cikkekről írta meg számunkra véleményét, amelyet az alábbiakban olvashatnak. 

Sajnos észak-európai testvéreinket csúnyán megvezeti a totális balliberális irányítás alatt álló finn sajtó. A vdtablog.hu által kiszúrt Hadházy Ákos-interjúval szinte egy időben számos másik nagy terjedelmű, uszító és hazug írás jelent meg a skandináv ország médiájában. Ha netán a kedves olvasó kételkedne ebben, kérem tekintse meg ezt, ezt vagy ezt a cikket. A nyelvi korlátokat egy fordítóprogram segítségével könnyedén át lehet hidalni.

Az írásokban közös, hogy bármiféle kritika nélkül, felületes és hamis információkra hivatkozva támadják hazánkat, Magyarországot. 

Mindehhez hozzá kell tenni, hogy a március 15-én rendezett, több százezer fő részvételével egy háborúellenes molinó mögött lezajlott Békemenetről ugyanez a finnországi sajtó egyetlen mondattal sem volt hajlandó beszámolni.

A korábban büszkén semleges Finnország és a NATO-tagság

Mi lehet ennek a magyarázata? A finn média ezekben a napokban háborús riadalmat és hangulatot kelt. Nem telik el olyan nap, hogy ne tüntetnék fel Orbán Viktort Vlagyimir Putyin barátjaként. Naponta latolgatják az esélyét annak, hogy vajon Oroszország megtámadhatja-e Finnországot.
Mindennek eredményeképpen az eddig következetesen NATO-ellenes, de legalábbis a szövetséghez való csatlakozást élből elutasító ország rövid idő alatt, szinte egyik napról a másikra része akar lenni az Amerikai Egyesült Államok érdekeit kiszolgáló katonai tömörülésnek. Sauli Niinistö, Finnország köztársasági elnöke nemrég felhívta a figyelmet a háború potenciális eszkalálódásának veszélyeire.
De egy ilyen nyilatkozat nem fér bele a központi narratívába, így hát az erős nyomásgyakorlás hatására még aznap ki jellett javítania azt.

Az előzőhöz kísértetiesen hasonló eset zajlott le a napokban, amikor az elnök azt próbálta kihangsúlyozni, hogy a NATO-hoz való csatlakozás alapos megfontolást igényel, és erről nem dönthetnek kizárólag a politikusok, egy ilyen fontos és meghatározó kérdésről a finneknek joguk van népszavazáson véleményt nyilvánítaniuk. Az elnök azonban ezzel a véleményével is egyedül maradt, hiszen a demokrácia élharcosai nem támogatták, hogy a döntés joga a nép kezébe kerüljön. Finnországban jelenleg minden afelé mutat, hogy az ország hamarosan csatlakozni fog a NATO-hoz, mindez pedig természetesen újabb hatalmas megrendeléseket fog jelenteni az Egyesült Államoknak.

 

Kádár György

 

Ezt a cikket egy védőtársunk írta. Amennyiben Ön is szeretne a témáinkhoz (életvédelem; családvédelem; biztonság; nemzeti hagyomány és kultúra; valamint vallás és keresztény értékek) kapcsolódni, küldje el írását (vagy írásait) a [email protected] e-mail címre.

 

A magyar választás nem lesz sem szabad, sem tisztességes, sem demokratikus – így hazudik a finn sajtóban Hadházy Ákos

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Anno Finnország kötött egy olyan egyezményt a Szovjetunióval amelyik garantálta a békéjüket és az oroszok kínosan be is tartották. Kár lenne ezt felrúgni. Amúgy Putyinnak esze ágában sincsen Finnország ellen fordulni, de ha NATO tag lesz, akkor céltábla is lesz.. A finneknek egyetlen dolgot kell tenni, amit -a nyugatiak nyomása miatt- elég nehéz megtenni. Nyugodtan ülni a fenekükön, mert nekik a meglevő kvázi-semleges státusz a legjobb.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek