2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Papíron már egy 12 éves gyerek is lehet transznemű Kanadában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
846563 alapjogokert kozpont bolond lyukbol

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Brit Columbia kormánya március 28-án egyhangúlag elfogadta a tartomány statisztikai törvényének módosítását.

Brit Columbia kormánya március 28-án egyhangúlag elfogadta a tartomány statisztikai törvényének módosítását, amely már 12 éves korban lehetővé teszi a nemi önazonosítást a gyermekek számára – írta meg a thepostmillennial.com

A törvény két ponton módosít az eddigi szabályozásokon

Egyrészt lehetővé teszi, hogy a 12 éves gyermekek már orvosi vagy mentálhigiénés szakember bevonása nélkül megváltoztathassák a születési anyakönyvi kivonatukban szereplő nemüket. Másrészt engedélyezi Brit Columbia lakosai számára, hogy olyan születési anyakönyvi kivonatot kapjanak, amelyen nem szerepel a nemi megjelölés.

A gyermekgondozásért felelős államtitkár, Grace Lore, aki korábban gender-tanulmányok professzora volt, a Twitteren jelentette be a törvényjavaslat elfogadását. A videóban

Lore gyermekgondozásért felelős államtitkár azzal indokolja az orvosi kontrollok megszüntetését, hogy „az emberek és nem a szakemberek tudják a nemüket”.

Brit Columbia vs. mindenki más?

A törvénymódosítás többek között azért is példátlan, mert

a törvény elfogadása közben több európai nemzet és számos amerikai állam szigorítja a gyermek- és serdülőkori nemváltoztatásra vonatkozó korlátozásokat. 

Anglia, Svédország, Finnország és Norvégia is felülvizsgálatot végzett az ellenkező neműként azonosított kiskorúak megerősítésével és orvosi beavatkozásával kapcsolatos bizonyítékokról, és azt állapították meg, hogy azok nagyon gyenge lábon állnak.

Mit gondolnak a szakemberek?

Dr. Hilary Cass, az Egyesült Királyság egyik vezető gyermekorvosa, aki jelenleg Anglia ifjúsági nemi szolgáltatásának független felülvizsgálatát végzi, időközi jelentésében elmondta, hogy bár a társadalmi átváltozást gyakran nem tekintik beavatkozásnak, „fontos, hogy aktív beavatkozásként tekintsünk rá, mert jelentős hatással lehet a gyermek vagy fiatal pszichológiai működésére”.

Dr. Erica Anderson, egy transz-identifikált férfi klinikai pszichológus, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik a nemi diszfóriában szenvedő gyermekek és serdülők kezelésében, egyetért Cass álláspontjával.

Egyetlen általam ismert orvosi szakmai szövetség sem ajánlja a gyermekek és serdülők nemi átmenetét gondos felmérés és kezelési terv nélkül”

– értékelt.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához