2024.július 19.
Emília
Hírek 🔊

Megszállta a rendőrség az Európai Néppárt székházát Brüsszelben

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
846707 epp

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A belga rendőrség kedden razziát tartott az Európai Néppárt (EPP) brüsszeli székházában – írja az Euractiv. Az első információk szerint a rendőrség olyan pénzügyi csalással kapcsolatos számítógépeket foglalt le, amelyekben vélhetően az EPP munkatársai is érintettek.

A német média arról számolt be, hogy a vizsgálat nem a párt vagy annak jelenlegi munkatársai ellen irányul, hanem Mario Voigt, a CDU türingiai vezetője ellen, akit korrupcióval és vesztegetéssel gyanúsítanak.

A razzia céljáról a rendőrség nem közölt részleteket.

„A razzia a németországi Türingiában folyó vizsgálathoz kapcsolódik” – közölte az EPP szóvivője rövid sajtóközleményében, írja az Euronews. Hozzátette: „a párt teljes átláthatósággal együttműködik az érintett hatóságokkal, és minden releváns információt és dokumentumot átad”.

Voigt a 2019-es választási ciklusban az EPP-nek dolgozott.

A nyomozók vélhetően azt próbálják megállapítani, hogy Voigt mennyi pénzt kaphatott vagy kezelhetett ez idő alatt. Emellett munkaszerződésekre vonatkozó dokumentumokat keresnek, és tanúkkal is beszélnek Brüsszelben – közölte a német média.

Egy néppárti forrás az EURACTIV-nak elmondta, hogy a mai nap folyamán nyilatkozatot adnak ki.

Frissítés:

Az Európai Néppárt megerősítette, hogy a belga és a német hatóságok „látogatást tettek” a párt brüsszeli székházában. Mint írták: a „látogatás” a németországi Türingiában folyó nyomozáshoz kapcsolódik.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához