2024.szeptember 9.
Ádám, Péter
Hírek 🔊

Példát mutatott Elon Musk: a világ egyik legnagyobb energiavállalata is távozik a woke államból

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Tesla-vezér lépése a jelek szerint kezd ragadóssá válni.

A Chevron Corporation Elon Musk példáját követve elhagyja Kalifornia államot – írta meg a Világgazdaság.

A Chevron egy amerikai multinacionális energiavállalat, amely olaj- és gázipari tevékenységekkel foglalkozik, bejelentette, hogy hasonlóan ahhoz ahogy a Tesla is tette, az év végéig elköltözteti a székhelyét Kaliforniából. A vállalat világszerte ismert és az egyik legnagyobb integrált energiavállalatának számít, így a távozásuk jelentős presztízs veszteséggel járhat a liberális politikájáról híres állam számára.

A döntés mögött a kaliforniai szigorú környezetvédelmi előírások és az üzletbarát intézkedések hiánya állhat. A Chevron vezetői már többször figyelmeztették a kaliforniai politikai vezetést, hogy ezek az intézkedések jelentősen megnehezítik üzleti tevékenységüket és akadályozzák az új beruházásokat. 

Mivel a panaszok nem találtak meghallgatásra, a vállalat a texasi Houstonba költözik, ahol üzletbarátabb környezet várja őket.

Ezáltal a Chevron követi Elon Musk példáját, aki már korábban elköltöztette a Teslát, a SpaceX-et és az X-et Kaliforniából Texasba. Musk cégei mellett több száz nagyvállalat is követte ezt a példát, köztük a HP, a Toyota Motor North America, a Kubota Tractor Corporation, a Charles Schwab Corporation és a CBRE Group. Ezáltal nem is csoda, hogy 

Texas vált az amerikai olajipar egyik fő központjává, és hogy az állam gazdasága már megelőzte néhány G7-ország gazdaságát is.

Mi a reakciód?
👍tetszik
43
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához