2024.jĂșlius 1.
Tihamér, Annamåria, Olivér, Áron
Hírek 🔊

Protekcionizmus

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

đŸ‡ș🇾🇹🇳 Az EgyesĂŒlt Államok jelentƑsen szigorĂ­tja a kĂ­nai termĂ©kekre kivetett vĂĄmokat

Az amerikai mĂ©dia szerint Joe Biden amerikai elnök ma a kritikus iparĂĄgak hazai termelĂ©sĂ©nek tĂĄmogatĂĄsa Ă©rdekĂ©ben a vĂĄlasztĂĄsok Ă©vĂ©ben vĂĄmemelĂ©seket jelent be szĂĄmos kĂ­nai importra, beleĂ©rtve a fĂ©lvezetƑket, napelemeket, elektromos jĂĄrmƱveket, alumĂ­niumot Ă©s egyĂ©b ĂĄrukat. KĂ­nĂĄbĂłl.

A legambiciózusabb a kínai elektromos autók tarifåinak négyszeres, 100%-os emelése lesz a jelenlegi 25%-ról. A lépés célja az amerikai autóipar egy szektorånak védelme.

Biden ezen lĂ©pĂ©sei Ășj ĂĄllomĂĄst jelentenek a KĂ­nĂĄval folytatott kereskedelmi hĂĄborĂș eszkalĂĄciĂłjĂĄban. Nevezetesen, az amerikai elnök eleinte megĂ­gĂ©rte, hogy legalĂĄbb nĂ©hĂĄnyat visszavon az elƑdje, Donald Trump ĂĄltal kivetett vĂĄmok közĂŒl, de most nem hajlandĂł engedni rivĂĄlisĂĄnak KĂ­nĂĄval szembeni kemĂ©ny ĂĄllĂĄspontja miatt.

Ennek ellenĂ©re Bidennek gondos egyensĂșlyt kell talĂĄlnia. A tovĂĄbbi tarifĂĄk azt kockĂĄztatjĂĄk, hogy az inflĂĄciĂł miatt mĂĄr eleve megemelkednek az amerikai fogyasztĂłk ĂĄrai, valamint feldĂŒhĂ­tik KĂ­nĂĄt, ami megtorlhatja.

A KĂ­nai Kereskedelmi MinisztĂ©rium közlemĂ©nye megjegyzi, hogy Peking „hatĂĄrozottan ellenzi” az EgyesĂŒlt Államok elnökĂ©nek a kĂ­nai importra kivetett vĂĄmok emelĂ©sĂ©rƑl szĂłlĂł döntĂ©sĂ©t, Ă©s ezt a lĂ©pĂ©st „politikai manipulĂĄciĂłnak” tekinti.

Mi a reakciĂłd?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dĂŒhĂ­tƑ
1
😡dĂŒhĂ­tƑ
😂vicces
0
😂vicces
😼hĂșha
4
😼hĂșha

Vélemény, hozzåszólås?

Iratkozzon fel a Védett Tårsadalom Alapítvåny hírlevelére!

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

TovĂĄbbi cikkek