2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Rejtélyes választói profilozásra használja a brüsszeli pénzt a Soros-egyetem

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
bb8a9e3199be4c01b2f35c43e70ccb21

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az EP-választásokra időzítve az illiberális választó profiljának megalkotásába kezdett a CEU, tehát a Soros-egyetem. A projektet ráadásul Brüsszel finanszírozza. Nem mellékes, 2022-ben a baloldal hazai kampányában épp egy ilyen tevékenységet végző cégcsoportnak, a DatAdatnak jutott kulcsszerep. A pénz akkor Amerikából jött, Sorosék segédletével.

Ahogyan arról a minap a Mandiner beszámolt, sok százmillió forintot fordít Brüsszel egy erősen aktuálpolitikai jellegű, liberális kutatásra. A projektet a több százmillió forinttal megtámogatott Soros-egyetem vezeti, mindeközben a magyaroknak járó uniós források jó részét továbbra is visszatartják.

A Soros-hálózat emberei fontos tervükről decemberi hírlevelükben is írtak. Eszerint 2024-ben tovább folytatják a liberális demokráciával versengő alternatívák feltárását. Ehhez egyéni szintű adatok gyűjtésébe kezdenek, hogy felismerjék azon emberek profilját, akik leginkább hajlamosak az illiberális formációk támogatására. Munkájuk során olyan eszköztárat dolgoznak ki, amellyel a liberális politikai döntéshozók fel tudnak lépni az illiberális kihívások ellen. Tehát

Brüsszel pont a 2024-es választási évben ad pénzt Soros embereinek arra, hogy világlátásuk, politikai beállítottságuk alapján profilozzák a szavazókat.

Az illiberális választók beazonosítása arra is lehetőséget teremthetne, hogy a szóban forgó kör befolyásolásával egyes embereket távol tartsanak a voksolástól, de megfelelő üzenetekkel „megdolgozva” még az elbizonytalanodók pártpreferenciáját is meg tudnák változtatni.

Azt természetesen, pontosan miként működne a gépezet, mit kezdenének a felhalmozott adatokkal, nem lehet tudni, a projekt azonban a fent említett lehetőségeket szem előtt tartva komoly fegyver lehet az európai parlamenti választást megelőző kampányban.

Forrás: Képkivágás

Sokan emlékezhetnek rá, hogy a külföldről származó milliárdokból kampányoló hazai dollárbaloldal a 2022-es magyarországi országgyűlési választás alkalmával a nekik juttatott pénz jó részét éppen egy olyan cégnél, a Bajnai Gordon-féle DatAdatnál költötték el, amelynek a választói profilozás a szakterülete.

A pénzt felhajtó Korányi Dávid egyébként éppen Bajnai Gordonnal, illetve Soros Györggyel és fiával Alexander Sorossal közösen vesz részt az ECFR-ben,

amelyet a milliárdos spekuláns szponzorál.

Egyelőre a nyilvános forrásokból annyi kapcsolódási pontot lehet fellelni a Soros-egyetem és a DatAdat kapcsán, hogy mindkettő bécsi székhellyel működik. Mindemellett az egyetem karrierportálján egy sor DadAdat-álláshirdetést tettek közzé az elmúlt években.

Forrás: Képkivágás

– 2021-ben például a CEU-n keresztül hirdették a DatAdat munkáltatói rendezvényét.

Forrás: Képkivágás

– Vagy: 2021-ben a DatAdat politikai elemzőt keresett a CEU-n keresztül.

Forrás: Képkivágás

– 2022-ben a DatAdat gyakornokokat keresett a CEU-n keresztül.

Forrás: Képkivágás

Érdekesség, hogy az említett liberális-progresszív ECFR éppen tegnap jelentetett meg egy tanulmányt, amely témájában nagyon hasonló a Soros-egyetem projektjéhez. A velük egyet nem értőket „Európa-ellenesnek” nevező szerzők a „populista”, „szélsőjobboldalinak” nevezett erők előretörésével riogatnak.

Az adatgyűjtési projekt újabb bizonyíték arra, hogy Brüsszel az uniós adófizetők pénzéből segíti a Soros-hálózatot a választási beavatkozásban. Korábban egyébként hasonló jelenségek voltak megfigyelhetők a dollármédia és a politikai aktivistacsoportok finanszírozása kapcsán is.

Emlékezetes, Alexander Soros 2023 augusztusában arról írt a Politico nevű hírportálon, hogy „a hírek, amelyek szerint a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) és Soros »elhagyja Európát«, félrevezetőek. Nem távozunk”. Úgy tűnik, hogy Sorosék hálózatának finanszírozását a 2024-es európai parlamenti választásokra ráfordulva több esetben Brüsszel vette át.

Forrás:Mandier

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához