2024.április 26.
Ervin, Klétusz

Rendőrellenes dalszövegek hangzottak el a Super Bowl félideji műsorában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
football 78394 1920(1)

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az NFL a legmagasabb amerikaifutball-liga az Egyesült Államokban, egyben egyike a legnézettebb bajnokságoknak a világon. A liga döntőjének nevezhető Super Bowl szintén elképesztő népszerűségnek örvend, a világ minden tájáról rengetegen követik. Az idén 56. alkalommal megrendezett mérkőzés félidejében több évtizedes szokás egy úgynevezett „halftime show” lebonyolítása, amelyre általában a világ aktuálisan legfelkapottabb popelőadóit hívják meg. Idén azonban a ’90-es évek rapsztárjai jutottak főszerephez, és „természetesen” a rendőrellenesség sem maradhatott ki a repertoárból.

Az amerikaifutball-liga 2021-es szezonjának döntőjét 2022. február 13-án rendezték meg Kaliforniában. Amikor az NFL és az 1990-es évek rapperei összeállították a Super Bowl félidei műsorát, a liga csak apróbb változtatásokat kért az előadóktól. Ezek között szerepelt például Kendrick Lamar dalából a bűnözői bandákra való utalás eltávolítása, azonban a Dr. Dre nevű rapper egyik dalának durván rendőrellenes szövege nem szerepelt az NFL által kényesnek ítélt sorok listáján, írja a Breitbart.

Térdelés és rendőrgyűlölet

A Super Bowl halftime show-ján a legnagyobb érdeklődést a fehérbőrű rapper, Eminem váltotta ki, ugyanis térdre ereszkedett a Lose Yourself című száma előadását követően. Ezért az NFL később szankcionálta az előadót, mivel állítólag előtte jelezték neki a szervezők, hogy ne tegye meg. Hogy Eminem a BLM-melletti szimpátia miatt cselekedett így, vagy pusztán polgárpukkasztásról volt szó, arról jelenleg is heves viták folynak az interneten és a sajtóban.

Ami azonban biztos, hogy Dr. Dre állítása szerint az NFL csupán „kisebb változtatásokat” szeretett volna a rapperek által összeállított produkcióban eszközölni. „Volt néhány dolog, amin változtatnunk kellett, de ezek tényleg apróságok voltak” – mondta az 56 éves rapper a TMZ-nek.

Következésképpen a Still D.R.E. című dalban szereplő rendőrellenes dalszövegek vagy egyáltalán nem zavarták az NFL-t, vagy ha mégis, akkor Dr. Dre figyelmen kívül hagyta a liga kérését. Az 1999-ben megjelent zeneszám egyik sorának szövege az, hogy „Still not loving police”, avagy, hogy

„Még mindig nem bírom a rendőröket.”

A progresszív politika üzeneteit és ideológiáját nem csak a játékosok, de az előadók is beviszik a stadionokba, amint erre lehetőségük adódik.

A sport azonban nem arról kellene szólnia, hogy a szélsőbaloldali propagandát terjesszék – még akkor sem, ha egy olyan elüzletiesedett eseményről beszélünk, mint a Super Bowl.

Reméljük, hazánkban a jövőben is úgy alakul a politikai környezet, hogy ilyen és ehhez hasonló dolgok nem történhetnek meg a stadionokban.

 

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek