2024.április 23.
Béla, Adalbert

Soros György radikális baloldali államügyészek mellett állt ki legújabb véleménycikkében

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
20150218billionaire investor soros speaks at1

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Wall Street Journalban jelent meg a magyar származású milliárdos, Soros György új véleménycikke, amelyben arról értekezett, hogy továbbra is támogatja a radikális baloldali államügyészek megválasztását országszerte, számolt be róla a Breitbart. Mindeközben az erőszakos bűncselekmények száma szerte az Egyesült Államokban növekszik, a választópolgárok pedig az ügyészek visszahívásáról fognak szavazni.

2018 óta Soros több tucat megválasztott ügyész mögött jelent meg támogatóként, akik közül sokan mérsékeltebb, gyakran centrista demokratákat kiszorítva kerültek hatalomba. A radikális baloldali államügyészek érkezése az erőszakos bűncselekmények és a rendzavarások növekedésével járt, ez pedig a városi lakosság elvándorlásához vezetett az érintett amerikai településeken.

Júniusban a baloldali fellegvárnak számító San Franciscoban a szavazók egy ritka, úgynevezett visszahívásos szavazáson kiszorították Chesa Boudin radikális ügyészt pozíciójából. Most Los Angelesben a választók hasonló szavazásra készülnek, hogy leváltsák a Soros által támogatott George Gascón helyi államügyészt.

Soros Wall Street Journalba írt véleménycikkében igyekszik indokolni az általa „reformügyészeknek” nevezett személyek támogatását. Emellett, mint fogalmaz, szerinte csupán egy hamis kép az, hogy választani kellene az „igazságosság” (amely alatt Soros a baloldali társadalmi igazságosságot érti) és a közbiztonság között.

Írásában kiemeli, hogy

„tudomásul kell vennünk, hogy az Egyesült Államokban a feketék ötször nagyobb valószínűséggel kerülnek börtönbe, mint a fehérek. Ez olyan igazságtalanság, amely aláássa a demokráciánkat.”

Arról azonban már nem tesz említést, hogy milyen összefüggés van a börtönbe került személyek, és az általuk elkövetett bűncselekmények között, így az olvasókat félrevezetve azt a látszatot igyekszik kelteni a milliárdos spekuláns, hogy a feketék kizárólag a bőrszínük miatt felülreprezentáltak az elítéltek között.

Véleménycikkében úgy fogalmaz, hogy

„az elmúlt években a reformszándékú ügyészek és más bűnüldöző tisztviselők országszerte egy olyan menetrend köré tömörültek, amely hatékonyabbnak és igazságosabbnak ígérkezik.”

Szerinte ez az új menetrend magában foglalja a büntetőjogi rendszer erőforrásainak előtérbe helyezését az emberek erőszakos bűncselekmények elleni védelmére. Soros arra is magyarázatot kínál, hogy miért növekedett meg drasztikusan a bűnelkövetés az utóbbi időben azokon a településeken, ahol az általa óriási pénzekkel támogatott ügyészek megjelentek. A legfőbb okok között említi többek között a mentális betegségek aggasztó növekedését a fiatalok körében, valamint a fegyverkereskedelem növekedését.

Soros azt az állítást is megismétli, hogy a gyilkosságok aránya a republikánus vezetésű államokban a legmagasabb az USA területén, figyelmen kívül hagyja viszont azt a tényt, hogy ezek az arányok államtól függetlenül a demokraták által irányított városokban a leginkább kiugróak.

 

 

Kiemelt képünkön Soros György. Forrás: Origo

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához