2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Soros-szervezet: Izrael támadásait „háborús bűnökként” kellene kivizsgálni

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
396218f19d144771917f330d3b2507e0

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A kórházakra mért csapások több száz ember halálát okozták, és sok beteget komoly veszélynek tettek ki, mert nem kaptak megfelelő orvosi ellátást, állítja a Human Rights Watch.

Izraelnek a gázai kórházak, mentőautók és egészségügyi személyzet elleni támadásait „háborús bűnökként” kellene kivizsgálni – közölte kedden a Human Rights Watch (HRW), sürgetve a nyugat-jeruzsálemi kormányt, hogy azonnal vessen véget az ilyen csapásoknak.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) támadásai nyilvánvalóan törvénytelenek és tovább rombolják a gázai egészségügyi rendszert a HRW szerint.

„Bár Izrael a hónap elején a kórházak kegyetlen felhasználásával vádolta meg a Hamászt, semmilyen előterjesztett bizonyíték nem indokolta, hogy a kórházakat és a mentőket megfosszák a nemzetközi humanitárius jog szerinti védett státuszuktól” 

– tette hozzá a csoport.

„A kórházakra mért csapások több száz ember halálát okozták, és sok beteget komoly veszélynek tettek ki, mert nem kaptak megfelelő orvosi ellátást” – mondta Dr. A. Kayum Ahmed, a HRW egészséghez való joggal foglalkozó különleges tanácsadója, megjegyezve, hogy „a gázai egészségügyi infrastruktúrát már így is súlyosan érintette a törvénytelen blokád”.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint november 12-ig legalább 521 ember halt meg 137 egészségügyi ellátás elleni támadásban Gázában. Az ENSZ megállapította, hogy november 10-én az enklávékban az alapellátási létesítmények kétharmada és a kórházak fele nem működött, miközben soha nem látott számú súlyosan sérült beteggel kellett foglalkozniuk.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Ehhez a siránkozáshoz azt is kell tudni, hogy komolyan beteg emberek Izraelbe jártak eddig is orvoshoz és kórházba, ahol az izraeli egészségügy ingyen és bérmentve ellátta öket. Vizsgálat, gyógyszer, ha szükséges operation, egyéb egészségügyi szolgáltatásokat eddig is korlátozás nélkül vehették igénybe az arabok.
    Akár izraeli állampolgárok, akár nem.
    Ezt 1988 óta több személyes látogatásom alatt tapasztaltam.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához