2024.július 21.
Dániel, Daniella, Lőrinc
Hírek 🔊

Pressman újra találkozott az OBT tagjaival

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
7c659df1ab6549f98dd47c012b8276b2

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Fontos beszélgetést folytattunk az Országos Bírói Tanács vezetőivel a Tanács függetlenségének előmozdítása érdekében végzett folyamatos munkájukról és a Tanácsnak a magyar igazságszolgáltatási rendszerben betöltött kulcsfontosságú szerepéről – írta David Pressman nagykövet az Egyesült Államok magyar nagykövetségének hivatalos oldalán.

Pressman újabb találkozója az OBT tagjaival ismételten komoly botrányt okozhat, mint ahogyan a tavalyi megbeszélése is a tanács két tagjával, Matusik Tamás és Vasvári Csaba bírókkal. Az egy évvel ezelőtti eset, mind bírósági körökben, mind a nyilvánosságban felháborodást okozott, amely kapcsán később megszólalt a tanács, többek között arra utalva, hogy egy rutinszerű találkozóról volt szó, amelynek elvi kerete a „demokráciákban teljesen szokásos mód”.

A Kúria elnöke, Varga Zs. András ugyanakkor rámutatott, hogy az egyes nagykövetségek természetesen kapcsolatot tartanak a fogadó állam intézményeivel, viszont a hivatalos kapcsolatok helyszíne általában a fogadó állam intézményének székhelye. A Kúria elnöke hozzátette, hogy nincs tudomása arról, hogy az OBT és az Amerikai Egyesült Államok nagykövetének kapcsolata az októberi két OBT-ülés bármelyikén napirenden szerepelt volna.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához