2024.április 25.
György, Fidél, Debóra

Soros ügyészei

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
so

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A manhattani kerületi ügyész, aki feltehetőleg Donald Trump letartóztatására készül, amiért állítólag eltitkolta a Stormy Daniels pornósztárnak fizetett hallgatási pénzeket, 1 millió dollárt kapott a Soros György milliárdos által finanszírozott politikai akcióbizottságtól.

Alvin Bragg, akit 2021 novemberében választottak meg Manhattan kerületi ügyészének, számos, Trump és családja elleni nyomozásban vett részt tavalyi eskütétele előtt, sőt azzal is dicsekedett, hogy “több mint 100 alkalommal” perelte be Trumpot, míg a New York-i Főügyészségen szolgált.

Miközben azért kampányolt, hogy ő legyen a következő Manhattan-i kerületi ügyész, több mint 1 millió dolláros támogatást kapott a Color Of Change PAC szervezettől, egy faji igazságossággal foglalkozó csoporttól, amelyet Soros, egy magyar származású milliárdos pénzember, amerikaivá vált mega-adományozó részesít támogatásban.

Ennek a pénznek a felét a Color of Change visszaszerezte, miután egy ismeretlen nő nem részletezett váddal illette /Bragg-et/ (Bragg akkor azt mondta a DailyMail.com -nak, hogy semmi rosszat nem tett).

Bragg csak egyike annak a legalább 75 kerületi ügyésznek, akiket Soros az elmúlt években támogatott annak a folyamatban lévő kampánynak a részeként, amelynek célja az amerikai társadalom átalakítása az ő liberális víziójának megfelelően.

A The Wall Street Journal egyik 2022-es véleménycikkében Soros védelmébe vette adományozásait, és azt mondta, hogy az általa látott adatok szerint az általa támogatott stratégiák csökkentik a bűnözést.

Bár Bragg megörökölte a Trump elleni nyomozást az állítólagos 2016-os hallgatási pénz kifizetésével kapcsolatosan, buzgón folytatta azt, amint hivatalba lépett. Ez már a jövő héten tetőzhet, miután Trump bejelentette, kiszivárgott információk jutottak tudomására, mely szerint kedden letartóztatnák őt.

Az évek során Soros a háttérben milliókat juttatott a liberális kerületi ügyészeknek – akár nyílt adományokkal, akár politikai akcióbizottsági csatornákon keresztül -, ténylegesen megvásárolva a választásokat, és elérve, hogy olyan ügyészeket iktassanak hivatalba, akik az ő baloldali programját támogatják.

Matt Palumbo, a The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Network of George Soros című könyv szerzője szerint Soros legalább 40 millió dollárt költött a projektre, ami apró összeg egy legalább 32 milliárd dollárt érő ember számára.

A milliárdos kerületi ügyészei eltörölték az óvadékra vonatkozó törvényeket, és úgy döntöttek, hogy lemondanak az olyan bűncselekmények üldözéséről, mint a lopás és a gondatlan vezetés, ami gyakorlatilag szabad utat ad a bűnözőknek, és Egyesült Államok-szerte a törvény és a rend összeomlásához vezet.

A Soros ügyészei által felügyelt nagyvárosokban azóta megugrott a bűnözés.

2021-ben Chicago-ban Kim Foxx regnálása alatt történt a legtöbb gyilkosság 1994 óta.

Philadelphiában pedig Larry Krasner hivatalba lépése óta ugrott meg a kábítószer-használat és az erőszakos bűnözés.

Soros régóta támogatja a liberális politikát. A 2000-es években nyílt ellenfele volt George W. Bush elnöknek, és milliókat adományozott újraválasztásának megakadályozására, később pedig jelentős összegeket adományozott Barack Obama és Hillary Clinton elnökválasztási kampányára.

A milliárdos már régóta nyíltan beszél Trump iránti megvetéséről.

Még februárban a Müncheni Biztonsági Konferencián is “szánalmas alaknak” nevezte Trumpot… akinek “nárcizmusa betegessé vált”.

A beszéd során Soros reményét fejezte ki, hogy Ron DeSantis megnyeri a republikánus jelölést, és Trump viszont függetlenként indul, ami azt eredményezi, hogy a két jelölt majd megosztja a Republikánus Pártot, és ez a Demokraták földcsuszamlásszerű győzelméhez vezet.

Trump elnöksége alatt Soros kitartóan kritikus volt. Figyelmeztetett, hogy Trump gazdaságpolitikája amerikai gazdasági katasztrófához fog vezetni, röviddel 2016-os választási győzelme után “szélhámosnak” nevezte, és azt jósolta, hogy a Trump-kabinet és a tanácsadói közötti belharcok kormánya kudarcához vezetnek.

Hosszú a története, milyen jogi lépéseket tett Bragg Trump ellen. Prominens tagja volt annak a csapatnak, amely 2018-ban beperelte a Donald J. Trump Alapítványt, hogy saját szakmai és politikai haszonszerzés céljából visszaélt a nonprofit szervezettel. Trump elismerte a vádat, és legalább 2 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezték különböző jótékonysági szervezeteknek.

Bragg az ügyészi kampánya során elsődleges célpontként használta fel a Trump utáni nyomozása iratát.

“Lenyomoztam Trumpot és gyermekeit, és felelősségre vontam őket a Trump Alapítvánnyal való visszaéléseikért” – mondta Bragg a demokrata jelölti fórumon a versengés során.

“Tudom, hogyan kövessem nyomon a tényeket, és hogyan számoltassam el a hatalmon lévőket.”

“Tény, hogy több mint százszor bepereltem Trumpot” – folytatta.

Ellenfelei a kampány során azzal érveltek, hogy Bragg Trump elleni buzgósága helytelen előítélet egy kerületi ügyész részéről.

Amikor Bragg először hivatalba lépett, híres volt arról, hogy elutasította, hogy Trump ellen vádat emeljen megkérdőjelezhető üzleti gyakorlatok miatt.

De belement a Danielsnek fizetett hallgatási pénz kivizsgálásába, amelynek kifizetését Trump korábbi ügyvédje, Michael Cohen elismert. Cohen bűnösnek vallotta magát a kampányfinanszírozási törvények megsértésében a 2018-as kifizetések miatt.

A DailyMail.com tavaly feltárta, hogy a Soros Politikai Akcióbizottsága által Bragg-nek fizetett egymillió dolláros adományt később a felére csökkentették, miután Bragg ellen vádat emeltek, amit ő határozottan tagadott.

Azon túl, hogy Trumpra összpontosított, kerületi ügyészi hivatali ideje alatt Bragg ígéretet tett, hogy csökkenti a fegyveres rablások büntetését, és többé nem indít büntetőeljárást, ha ellenállást tanúsítanak letartóztatáskor.

A bolti lopások bűncselekménynek nyilvánítását is elengedte.

A New York City-ben a gyógyszertárakból, csapszékekből és szupermarketekből történő lopások miatt az üzletek tulajdonosai láncokkal és lakatokkal rögzítik az árut a polcokra.

Engedékeny politikáját számtalan más kerületi ügyész osztotta, akiket Soros milliárdokkal támogatott.

Az alábbiakban bemutatjuk néhány leghírhedtebb kerületi ügyészét és azok politikáját.

Kim Foxx: Engedékeny a fegyveres erőszakkal és a bolti lopásokkal szemben Chicagóban

Az Illinois-i Cooks megye kerületi ügyésze, Foxx legalább 2 millió dollárt kapott a Soros által támogatott PACS-ért.

Hivatalba lépésekor Foxx Chicagóban 300 dollárról 1,000 dolláros áruértékre emelte a bolti lopás bűntettének küszöbét, hogy bűncselekménynek minősüljön.

Lopás esetén nem kell jobban félni, mintha a kezedre ütnének, a bűnözők féktelenül tombolnak a városban, és az üzletekben a fegyveres támadások száma az egekbe szökött.

Foxx a chicagói tisztviselők haragjával is szembesült, miután megtagadta a nappali lövöldözésben filmezett személyek elleni eljárást, mert az erőszakos bűncselekményt “kölcsönös harci” eseményként jellemezte.

Larry Krasner: Gyenge letartóztatási eredmény, annak ellenére, hogy több száz gyilkosság történt Phillyben

Philadelphia kerületi ügyésze, Krasner körülbelül 1,5 millió dollárt kapott Soros által támogatott csoportoktól.

Felügyelete alatt több mint 1,000 embert gyilkoltak meg a Testvéri Szeretet Városában.

A megdöbbentő számok ellenére a halálos lövöldözések mindössze 38,5 százalékában tartóztattak le gyanúsítottakat. A maradék 61,5 százalékban senkit sem vettek őrizetbe.

Kim Gardner: 50 éves csúcsot értek el a gyilkosságok St. Louisban

A St. Louis-i, Missouri, kerületi ügyész körülbelül 116 000 dollárt kapott a Soros által támogatott PAC-tól.

Az ő felügyelete alatt a St. Louis-i gyilkosságok száma 50 éves csúcsot ért el.

E számok ellenére Gardner egyre kevesebb bűncselekményben indított eljárást.

George Gascón: Los Angeles kerületi ügyésze

A kaliforniai Los Angeles megye kerületi ügyészét mintegy 4,7 millió dollárral támogatta a Soros által támogatott Kaliforniai Igazságügyi és Közbiztonsági PAC.

Gascón hivatalba lépése óta számos laza büntető igazságszolgáltatási reformot szorgalmazott és biztosított, beleértve az óvadék eltörlését bizonyos bűncselekmények esetében és a bűncselekményi küszöbök kiigazítását.

A bűnözés – különösen a lakásbetörések – megugrottak, és még ahhoz is vezettek, hogy Dél-Amerikából “bűnöző turisták” érkeztek gazdag közösségekbe, majd laza óvadék ellenében szabadulva zsákmányukkal hazamenekülnek.

Joe Gonzales: A gyilkosságok száma 50 százalékkal nőtt

A texasi Bexar megyéből származó Gonzales 1 millió dollárt kapott Sorostól.

A gyilkosságok száma 2018-as hivatalba lépése óta 50 százalékkal az égig ugrott a The Post szerint.

José Garza: Megfogadta, hogy véget vet a “túlzott büntetőeljárásnak” Texasban

A texasi Travis megyéből származó kerületi ügyész körülbelül 600 000 dollárt kapott a Soros által támogatott Texas Justice and Safety PAC-tól.

Garza megfogadta, hogy véget vet a kisebbségek és az elszegényedett lakosok “túlzott üldözésének”.

Az austini rendőrség haragját is magára vonta, amiért tiszteket olyan incidensek miatt letartóztatott, amelyeket az osztály belső eljárással kezelt.

John Creuzot: Engedélyezi a “szükségből” elkövetett rablást Dallasban

Creuzot legalább 236 000 dollárt kapott Sorostól, miközben a texasi Dallas megyéből a kerületi ügyészi posztért indult.

Hivatala nem indít eljárást a 750 dollárnál kisebb értékű “személyes tárgyak” ellopása miatt, amelyeket “szükségből loptak el”.

Steve Descano: Visszavonták a készpénzes óvadékot a Virginiában elkövetett bűncselekményekért

Descano, a virginiai Fairfax megye kerületi ügyésze 600 000 dollár adományt kapott Sorostól.

Számos bűncselekmény esetében visszavonta a készpénzes óvadékot, azzal érvelve, hogy ez “súlyosbítja a társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségeket”, és még több bűncselekményhez vezet.

Forrás:dailymail

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához