2024.március 29.
Auguszta, Bertold

Surján László: Johnson és a józan ész találkozása

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
124095727 2.66284697

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Boris Johnson brit miniszterelnökként a józan ész és a feministák oldalára állt a transzneműség kérdésében. Helyesli, hogy a nőknek saját öltözőik legyenek, hogy ne zárják össze őket a transz nőkkel a börtönökben, hogy ne kelljen nekik biológiai férfiakkal versenyezniük a sportpályákon, sőt még a konverziós terápiát sem tiltja meg, hiszen lehetnek olyanok, akiknek épp ez adja a megoldást.

Boris Johnson brit miniszterelnök április 6-án a hertfordshire-i Welwyn Garden City kórházában tett látogatása során aggodalmának adott hangot a transzneműséggel kapcsolatos vita iránya miatt. Sürgette, hogy a szülőket vonják be a gyermekek nemük megváltoztatására vonatkozó döntésekbe. Ugyancsak támogatta, hogy legyenek csak nők számára fenntartott terek az öltözőkben és a börtönökben, sőt azt is kijelentette, hogy biológiailag férfiak ne a nőkkel versenyezzenek.

Lia Thomas amerikai transznemű úszónő biológiailag férfi, de nőként kvalifikálta magát a National Collegiate Athletic Association (NCAA) bajnokságába. Világszerte nagy figyelmet kapott, mivel 38 másodperccel volt gyorsabb, mint a legjobb női versenyző.

 „Nem hiszem, hogy a biológiai férfiaknak női sporteseményekben kellene részt venniük. És lehet, hogy ez egy ellentmondásos dolog, de számomra ez az észszerű”

– mondta Johnson.

Vállalta a várható konfliktusokat, bár árnyalta az álláspontját:

„Ez nem jelenti azt, hogy nem rokonszenvezek azokkal az emberekkel, akik nemet akarnak változtatni. Létfontosságú, hogy adjunk meg ezeknek az embereknek a lehető legnagyobb szeretetet és támogatást”.  

Megjegyzéseiről a brit irányadó média széles körben beszámolt, és számos prominens sportoló, köztük a volt olimpiai úszó, Sharron Davies dicséretét fejezte ki a Twitteren:

 „Köszönöm, Boris!”

Az olimpiai aranyérmes kerékpáros, Nicole Cooke hozzátette:

 „Nagyon örülök, hogy a politikusok a transz nők és sportolók tisztességes sportkategóriáiért dolgoznak.”

Johnson megjegyzése hatalmas váltást jelez, éles fordulatot a természetellenes világ kialakítására törekvő ún. progressziótól a józan ész felé. Persze Sir Keir Starmer, a Munkáspárt elnöke másképp beszél. A múlt hónapban nem volt hajlandó felelni arra, hogy egy nőnek lehet-e pénisze vagy sem, az LBC rádiós talkshow műsorvezetőjének, Nick Ferrarinak a kérdését „haszontalannak” mondta, és hozzátette:

„Ne gondolja, hogy ennek a kérdésnek a megvitatása hosszú távon bárkinek is segít.”

Kerüli a témát, hiszen a feministák támadják, mivel kijelentette, hogy a transz nő az nő.

Ahogy a józan ész hívei előre sejtették, a transz emberek kérdése a sport világában heves vitákat gerjeszt. Johnson most világosan állásfoglalt. Nem mosta össze a konzervatív álláspontot a „haladók” elképzeléseivel. A Munkáspárt inkább lapít. Egy bekérdezős rádióműsorban Starmer elnök úr hárította a kérdést, hogy méltányos-e a transz nők szereplése a női versenyzők között, mondván: a sporthatóságok dolga ezt eldönteni. A sporthatóságok jelenleg a hormonszintekre figyelnek, tehát egy kicsit úgy kezelik, mint a doppingügyeket. A férfiként felnőtt transz nők izomzata viszont nem alakul át, testméreteik sem változnak a nővé alakító kezelések során.

A nők jogaiért és egyenlőségéért oly régóta kiálló nőmozgalmakat lényegében hátba támadta a „progresszió”, hiszen a magukat nőnek nyilvánító férfi elítélteket az Egyesült Államok néhány államában a női rabok között kell elhelyezni, meg kell nyitni előttük a női mosdókat az iskolákban stb. Jelenleg tehát a feministák a konzervatívok szövetségesei ebben a kérdésben. A brit konzervatív kormány nem hajlandó betiltani az ún. konverziós terápiát, amelynek célja, hogy a nemiségében elbizonytalanodott ember visszataláljon saját neméhez. Ez vörös posztó az LMBTQ-mozgalmak szemében, hiszen betegségként kezel valamit, amit ők normálisnak tartanak. A sportot is saját céljaik szerint értelmezik, azért tiltakoztak Johnson kijelentése ellen, nehogy a transzneműek kirekesztve érezzék magukat a sport világából. Ez az a pont, ahol az LMBTQ-gondolkodás ütközik a józan ésszel.

Johnson véleménye tehát komoly fordulatot jelez, ami akár a normalitás érvényesüléséhez vezethet világszerte.

 

Surján László

(a szerző az Antall-kormány népjóléti minisztere, a KDNP volt elnöke, egykori országgyűlési és európai parlamenti képviselő)

 

Kiemelt képünkön Boris Johnson. Forrás: BBC

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. BJ a Deep state embere aki a sátáni /NWO világot népszerűsíti. Minden tette és kijelentése az ennek való megfelelés jegyében történik. Aki ismeri ezt a világot, tudja mi is a céljuk ezzel a propagandával. Több cél is van nem csak egy. De a Teremtő ellenében nem lehet tenni és Istent játszani. Sajnos sokan nem látják a veszélyt mert nem ismerik a hátteret, vagy ha egy apróságot mond az ember rögtön kinevetik v konteónak minősítik amit mond. A liberális agymosás sajnos nagyon nagy kárt okozott több évtized alatt és a másik oldal nem igazán tett semmit. Mert “féltünk ” .Pedig II János Pál is mondta “Ne féljetek..!”

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához