2024.május 5.
Mónika, Flórián

Számolatlanul érkeztek a Soros és Rockefeller alapítványi pénzek a választások előtt egy liberális egyesülethez

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
tuzfal1

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Napról-napra egyre több információ kerül napvilágra arról, hogy a választások előtti években miképp tömték ki pénzzel amerikai milliárdosok a hazai baloldalt és annak csatolt szerveit. A Tűzfalcsoport már több ízben is foglalkozott a „Közélet Iskolája Alapítvány” nevű Soros- egylettel, és most azért vettük elő újra a témát, mert ez az Alapítvány is feltűnt annak a szervezetnek a weboldalán amely Márki Zay Péter bukott baloldali miniszterelnök-jelölt kampányát is támogatta.

A Márki Zay Péter által nevesített Action for Democracy nevű szervezetről kiderült, hogy egy Amerikában alapítottegyesület, amelynek a vezetőségében volt amerikai katonatisztek, befolyásos baloldali üzletemberek is helyet kapnak. Ezzel eddig talán nem is lenne semmi gond, ha nem éppen maga a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje árulta volna el, hogy ez volt az a szervezet, amely majdnem 2 milliárd forinttal támogatta a  vesztes 2022-es kampányukat. Ez viszont már felvet egy csomó kérdést. Többek között a tiltott pártfinanszírozás ügyét.

Márki Zay Péter egy korábbi nyilatkozatában azt is érzékelteti, hogy mekkora az az összeg, amit Amerikából kaptak a hazai adományokhoz képest: „mindösszesen 2,57 milliárd forintról szól a kimutatás, aminek nagy része, 1,85 milliárd valóban Amerikából érkezett. A többi mikrotámogatásokból jött össze, banki utalás, tagdíj, adománydoboz útján.”

Ha valaki megnézi az Action for Democracy nevű szervezet weboldalát, akkor úgy tűnhet, hogy ez egy komoly nemzetközi alapítvány, de ha mélyebbre ásunk, akkor azzal szembesülünk, hogy ez lényegében egy „álszervezet”, amely szinte csak és kizárólag Magyarországgal foglalkozik. Sőt a Facebook- oldalukat is kizárólag Amerikából illetve Magyarországról kezelik.

unitedstatlocation

weboldalukon baljós árnyként feltüntetik, hogy a jövőben még mely más államok területén szeretnék építeni a demokráciát, de Olaszországot és hazánkat leszámítva ezek a fülek hiányosak.

findoutmore

Tehát itt van ez a gyanús amerikai szervezet, amely több százmillió forinttal megtámogatta az ellenzék kampányát, és amelynek holdudvarában természetesen feltűnik a főpolgármester közeli barátja is. Ugyanis az Action forDemocracy alapítója és igazgatósági tagja az a Korányi Dávid, aki hivatalosan Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadója, és aki munkájának nagy részét New Yorkban végzi. Azonban a történetnek van egy érdekes leágazása is. Az Action for Democracy weboldalán a Magyarországgal foglalkozó résznél felsorolják a hazai partnereiket, és ott megtalálható a Közélet Iskolája Alapítvány is.

gyanusszervez

Feltettük a kérdést, hogy egy ennyire marginális belpestiliberális egylet, mint a Közélet Iskolája, amelyet gyakorlatilag csak Soros tart lélegeztetőgépen, miként szerepelhet egy ilyen befolyásos szervezet partneri között és meglepő dolgokra bukkantunk.

A 2020-as beszámolójukból kiderült ugyanis, hogy a KözéletIskolája kemény pénzeket kapott több amerikai szervezettől is. A támogatói között tudhatja a Nyílt Társadalomért Alapítványt, a Rockefeller Brothers Fundot, a Rosa Luxemburg Stiftungot, valamint a német szociáldemokraták pártalapítványa, a Friedrich Ebert Stiftungot is. Sőt az Ameriaki Egyesült Államok Külügyminisztériuma is támogatta őket.

Mielőtt rátérnénk arra, hogy mire is adtak pénzt a fent nevesített szervezetek annyit érdemes kiemelni, hogy túl nagy társadalmi beágyazottsága itthon nincs a Közélet Iskolájának, ez abból is látszik, hogy 2022-ben 1 százalékos felajánlásban alig részesültek. Pontosabban 43 támogatót tudhatnak maguk mögött.

kozelet

De akkor mégis kik ezek, akiket Soros és a választási kampányban a baloldalt is támogató szervezet ilyen kitüntetett figyelembe részesít?

A Közélet Iskolája “közösségi oktató és kutató központot” 2014-ben alapította Udvarhelyi Tessza, Dósa Mariann és Szabó Diana. Mindhárman A Város Mindenkiért csoportból ismerték egymást, amelynek Udvarhelyi alapítója volt. Manifesztójuk szerint a Közélet Iskolája célja a “demokratikus kultúra fejlesztése és a kirekesztett emberek társadalmi részvételének elősegítése” mégpedig többek között “az állampolgári részvételhez szükséges RADIKÁLIS tudás termelésével”. Négy alaptevékenységük az oktatás, a kutatás, a stratégiai tervezés és könyvkiadás.

Egyelőre semmi nem indokolja ezt a megkülönböztetettfigyelmet, de ha kicsit mélyebbre ásunk akkor már látni fogjuk, hogy a Közélet Iskolája egyfajta keltetőként működik. Ahogy korábbi írásunkban már feltártuk, itt futnak össze a szálak, “akciószervezésről”, nevezetesen tüntetésszervezésről és polgári engedetlenségről szóló képzést tartanak, képletesen szólva úgy is mondhatnánk, hogy a baloldali értelmiség megszervezésével foglalkoznak.

A 2020-as éves közhasznosági jelentésükben lelkiismeretesenfel is tüntették, hogy kitől, mennyi pénzt kaptak a tevékenységükre. Ebből kiderül, hogy:

– a Rockefeller Brothers Fund 7 413 000 forinttal,

– Rosa Luxemburg Stiftung 3 200 000 forinttal,

– U.S. Department of State 3 460 000 forinttal,

– Open Society Initiative for Europe (Soros) 6 082 000 forinttal,

– Nadace Open Society Fund Praha (ez Soros prágai szervezete) 9 753 000 forinttal támogatta őket.

Jól látható, hogy Soros a különféle magyarországi szervezeteit évről-évre támogatja pont azért, hogy amikor elérkezik a választás akkor tudja ezeket becsatornázni azokhoz az alapítványokhoz amelyeken keresztül aztán – a saját miniszterelnök jelöltjük bevallása szerint is – érkezik a pénz a magyarországi nemzeti kormány megbuktatására.  

Forrás:Tüzfalcsoport

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához