2024.május 18.
Erik, Alexandra, János

Részleges mozgósítás, tartalékosok behívása – mutatjuk Putyin bejelentésének részleteit

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
727635 k epa20220920062

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az orosz elnök először szólt az orosz néphez a „különleges katonai művelet” kezdete óta.

Részleges katonai mozgósítást jelentett be Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én, szerda reggeli beszédében, tudósít a Kommersant. Az orosz elnök úgy fogalmazott: „a Nyugat már 2014-ben ágyútöltelékké tette az ukrán népet akkor, amikor elcsatolták a Krím-félszigetet.”

Vlagyimir Putyin elnök először szólt az orosz néphez azóta, hogy február 24-én „különleges katonai művelet” végrehajtását rendelte el Ukrajna ellen.

Hozzátették: Az orosz elnök szerint a nyugati országok minden függetlenséget és fejlődést megpróbálnak blokkolni, mindezt azért, hogy akaratukat brutálisan rákényszerítsék másokra. Mint fogalmazott, a fő cél, vagyis a donbászi régió lakosságának felszabadítása, nem változik.

„A nyugati országok megpróbálnak blokkolni minden függetlenséget és fejlődést. Azért, hogy brutális módon rákényszerítsék akaratukat más emberekre. A Nyugat célja továbbra is a gyengítés és a pusztítás, ezt nyíltan kimondják”

– mondta beszédében Vlagyimir Putyin.

Az orosz elnök a részleges mozgósítást már a mai, azaz a szeptember 21-ei nappal elrendelte. Putyin kiemelte: csak azokat sorozzák be, akik tartalékosok.

Pontosabban, tesszük hozzá, azokat érinti a rendelet,

akik tartalékosok és voltak már katonai szolgálatban. Ne felejtsük el, hogy Oroszországban kötelező sorkatonaság van: vagyis a bejelentés jogilag az összes orosz férfit érintheti!

Az orosz elnök aláírta az erről szóló rendeletet. „Hangsúlyozom, hogy a mozgósítás keretében behívott orosz állampolgárok a szerződés alapján szolgálatot teljesítők minden előnyét megkapják. A népünket mindenáron megvédjük. Minden csapásra válaszolni fogunk, erre azoknak is felhívom a figyelmét, akik atomcsapással fenyegetőznek” – mondta az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin leszögezte: 

ha Oroszország területi integritását fenyegetik, minden rendelkezésre álló eszközt bevetünk, ez nem blöff.

Forrás:Mandiner,Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Pavel Bednyakov

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek