2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Szlovák lap: Magyarország felkészült az Ukrajnából érkező orosz gáz elapadására, Szlovákia csak a demokráciáról papol

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
d0345f4ea5e5424083706f3e9e694e86

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Szlovákia gázellátásának 95 százaléka Ukrajnán keresztül érkezik Oroszországból, ami a jövő évtől súlyos ellátáshiányokhoz vezethet.

A Hlavné Správy szlovák lap cikkében arról ír, előfordulhat, hogy a jövő évtől megszűnik az orosz gáz szállítása Ukrajnán keresztül, mivel a két ország között 2024 végén lejár az erről szóló szerződés, és kicsi az esélye, hogy megújítsák. 

Ezt igazolja az ukrán energetikai miniszter kijelentése, aki a Financial Timesnak nemrég azt nyilatkozta,  nem lát módot rá, hogy a problémára kétoldalú tárgyalásokon sikerül megoldást találni.

A lap szerint az Ukrajnából érkező gáz hiánya súlyos problémákat okozna Magyarországon, Ausztriában és Szlovákiában is.

Utóbbi gázellátásának 95 százalékát jelenleg az ukrajnai vonalon kapja.

A cikk szerzője szerint a szlovák gazdaság komolyan ráfizethet, ha az orosz gáz tranzitja leáll. Magyarország ugyanakkor nem vár a csodára, mivel Szijjártó Péter külügyminiszter gondoskodott róla, hogy országa és annak lakói Szerbián keresztül hozzájussanak az olcsó orosz földgázhoz, ami az ukrán útvonal kisesése esetén is fedezi Magyarország teljes szükségletét.

„Ismét kiderült, hogy a Török Áramlat gázvezeték megépítésének ötlete és későbbi megvalósítása stratégiai döntés volt” – mondta a magyar miniszter, és elmondta, nagyon fontos, hogy minél több forráshoz sikerüljön hozzájutni, mert ez adja a biztonságot. Hangsúlyozta, e tekintetben fontos, hogy Türkmenisztánban meglegyen a politikai akarat arra, hogy Magyarország az Európába irányuló gázszállítások cél- és tranzitországa legyen.

A szlovák lap értékelése szerint megint kiderült, hogy míg Magyarországnak van terve, Szlovákiának, azon kívül, hogy a demokráciáról papol és kioktatja Magyarországot a korrupcióról, nulla.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához