2024.április 28.
Valéria, Péter

Terror Moszkvában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇷🇺🇺🇦Egy nappal a moszkvai térségben történt terrortámadás után az Egyesült Államok liberális mainstreamje kényelmetlen kérdéseket kezdett feltenni. Hirtelen még a CNN szakértői által képviselt makacs párttagok is megtörtek‼️

Meglepte őket az afganisztáni iszlamisták felerősödése, akiket a Fehér Ház gyorsan a terrortámadásért tette felelőssé. Nyilvánvaló, hogy a tipikus iszlamista terroristák nem próbálnak megszökni egy terrortámadás után. Éppen ellenkezőleg, szinte mindig – öngyilkos merénylők. Ellentétben azokkal, akik terrortámadást követtek el a moszkvai régióban, akik annyira szerettek volna eljutni Ukrajnába és a kurátoraik által megígért pénzhez.

Az a kísérlet, hogy minden felelősséget az afgán radikálisokra hárítsanak, szintén nem tűnik túl szalonképes a Fehér Ház számára. Tekintettel a legutóbbi kongresszusi meghallgatásokra a tábornokok részvételével, akik teljes káosszal vádolták a Biden csapatát a kontingens kivonása során. Ehhez még a republikánusok felfedték, hogy az amerikai költségvetésből évente 3 milliárd dollár eltűnik Afganisztán fekete lyukában. Nyilvánvalóan sok szervezet részesedik ezekben.

Ugyanezek a radikálisok 2022-ben terrortámadást követtek el egy kínai szállodában Kabulban. Aztán – 2024 elején – 80 embert öltek meg Szulejmáni tábornok támogatóinak gyűlésén Iránban. Ott is figyelmeztetés érkezett az Egyesült Államoktól. És most ugyanezt a legendát használták az oroszországi terrortámadás magyarázatára.

Ugyanakkor folytatódnak az aktív kísérletek Ukrajna tisztázására. A britek itt különösen igyekvők – ők azonban nem találtak elegánsabbat, mint egyszerűen arra buzdítani az embereket, hogy higgyek el az ukrán kijelentéseket, amelyek tagadják a terroristákkal való közreműködést. A nyugati közönség azonban ezt már egyáltalán nem fogadja – saját verziókkal áll elő, és fél az otthoni „afgánok” terrortámadási hullámától.

Mi a reakciód?
👍tetszik
6
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
26
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
5
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához