2024.április 23.
Béla, Adalbert

Tisztelt Sauli Niinistö! Késő!

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
industry 1530608 1920 1024x614

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Finnország első embere tehát azt akarja, hogy Kijev amerikai vezetésű kormánya döntse el, hogy létezzen-e a továbbiakban Finnország vagy akár az emberiség is?

Mauno Saari / 2023. május 10.

Sauli Niinistö elnök ismételten kijelentette, hogy mernünk kell a békéről beszélni. De azt is rögtön hozzátette, hogy a békéről tárgyalni csak Ukrajna feltételeivel lehet! Finnország első embere tehát azt akarja, hogy Kijev amerikai vezetésű kormánya döntse el, hogy létezzen-e a továbbiakben Finnország vagy akár az emberiség is?

Ha az amerikaiak bábját, Zelenszkijt hagyják ebben a kérdésben “dönteni”, akkor az eredmény nyilvánvalóan a végső konfrontáció lesz Oroszország és a Nyugat között, ami akár atomháborút is jelenthet. Niinistö feltételekhez kötött és abszurdnak tűnő békebeszéde azt mutatja, hogy egy esetleges teljes pusztulás, mint egy a sok lehetséges végkifejlet közül, még csak eszébe sem jutott.

A mostani nagy háború kitöréséért a felelősség a háborús pszichózusba süllyedt államfőket illeti, de legalább ugyanekkora felelősség terheli a médiát is. A gyűlölködés retorikáját olyan messziségekbe vitték, ahonnan a visszatérés már csak a háborún vagy a kollektív megaláztatáson keresztül lehetséges.

A média napról napra és egyre hevesebben okádja a háborús mocskolódást. A harag fokozására nem átallanak a szótárok legmélyebb bugyraiból vett szavakat használni. A főszerkesztők az eksztázis prédikátoraivá váltak, akik látható élvezettel nézik, hogy miként sikerült az embereket a félelem és a pszichózis szorításába kergetniük. Nem fogják fel, hogy a hazugság is háborús bűn.

Már meg is jelent egy közvélemény-kutatás, amely szerint Finnország NATO-tagsága növelte a finn emberek biztonságérzetét. Ez az eredmény és annak értelmezése az őrület eddigi csúcsa. Tényleg azt bizonyítaná ez az eredmény, hogy nőtt a biztonság? Nem, de a hazugság bevált.

Az Egyesült Államokban napról napra egyre több hírt és állásfoglalást lehet hallani arról, hogy a Biden-kormányzat hazudott az ukrajnai háborúról. Ezzel kapcsolatban Finnországban semmilyen kritikát vagy állásfoglalást nem lehetett hallani, pedig a szemenszedett hazugság mindenki számára, aki gondolkodni tud, nyilvánvaló. De gondolkodni már csak egyre kevesebben tudnak, a háború decibeljei elvették az emberek józan ítélőképességét.

Tisztelt Elnök Úr, most már késő! Az Ön(ök) által felépített gyűlölködés túllépte a kordában tarthatóság határát. Most már nem segít, ha Ön a békéről mer beszélni, még ha csak Ukrajna báburalkodójának hangján is teszi azt. Ha nem történik csoda, ebből a helyzetből már nincs kiút, itt már csak a vég van.

Ford. Kádár György, Finnország

Mauno Saari (sz. 1947) író, újságíró. Lapszerkesztő volt egyebek között a legnagyobb példányszámú finn napilapnál, a Helsingin Sanomat-nál, illetve főszerkesztő a szintén igen nagy példányszámú Iltalehti-nél és a (korábbi) Uusi Suomi-nál.

Forrás: https://naapuriseura.fi/myohaista-sauli-niinisto/

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához