2024.május 25.
Orbán, Gergely

Több ezer pedofil bűnözőt engedtek szabadon az Egyesült Államokban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
child g2c376037e 1920

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Egy friss oknyomozó jelentés szerint több ezer, fiatalkorúval való fajtalankodás miatt elítélt pedofil ült kevesebb mint egy évet börtönben Kaliforniában.

A Daily Mail górcső alá vette az amerikai szexuális bűnözők országos adatbázisát, amelyből kiderült, több mint hétezer gyermekmolesztálót engedtek szabadon csupán hónapokkal azt követően, hogy a szövetségi hatóságok börtönbüntetésre ítélték őket.

Samuel Dordulian volt Los Angeles-i szexuális bűncselekményekkel foglalkozó ügyész a lapnak elmondta, az adatok „sokkolták.” Szerinte a valóság „aggodalomra ad okot a társadalom számára.”

A statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy a pedofilok nem térnek jó útra” – mondta Dordulian.

Újra elő fognak jönni, és ismét szexuális bűncselekményeket követnek majd el. Ha korán kiengedjük ezeket az embereket, sokkal több áldozat lesz – és ez ijesztő.

A kaliforniai törvények előírják, hogy a szexuális bűnözőknek regisztrálniuk kell a címüket, és költözéskor frissíteniük kell a tartózkodási helyüket az Igazságügyi Minisztériumban. A nevük és egyéb személyes adataik ezután bekerülnek egy nyilvános adatbázisba a Megan-törvény alapján, amelyet a Clinton-kormányzat fogadott el 1996-ban, miután egy pedofil meggyilkolta a 7 éves Megan Kankát az Egyesült Államokban.

A Daily Mail jelentése szerint 2019 júliusában 54 986 szexuális bűnöző szerepelt a listán, akiknek 76 százaléka követett el gyermekeket érintő bűncselekményeket. Egy pedofil átlagosan két évet és tíz hónapot ült börtönben.

Az adatbázis szerint egyes pedofilok olyan vétségeket követtek el, mint a szeméremsértő magamutogatás vagy gyermekek számára kifogáshalható képek küldése. Ezek az elítéltek enyhébb börtönbüntetést kaptak. A leggyakoribb bűncselekmények azonban a 14 év alatti gyermekek elleni „fajtalan vagy buja cselekmények” voltak.

7 152 pedofil, aki ilyen bűncselekményt követett el, kevesebb mint egy évet ült rács mögött.

Annak idején (a Los Angeles-i ügyészségen – a szerk.) mindent megtettünk azért, hogy minél hosszabb börtönbüntetést kapjanak, mert tudtuk, abban a pillanatban, hogy kijönnek, nagy valószínűséggel újra bűncselekményt követnek el, és egy újabb gyermekeket fognak bántani” – fejtette ki.

Dordulian szerint Gavin Newsom kaliforniai kormányzó politikája lerövidíti a börtönbüntetéseket, hogy csökkentse a fogvatartottak számát.

Az elmúlt legalább öt évben ez volt a törekvés: az embereket sokkal korábban kiengedni a börtönből, mint amilyen büntetést kiszabtak rájuk

– fogalmazott. „De az ilyen típusú bűncselekményeket elkövető személyek nem rehabilitálhatók, és ezt tanulmányok is kimutatták.”

Az állam főügyészének szóvivője a Daily Mailnek azt mondta, hogy „a közbiztonság a kaliforniai igazságügyi minisztérium számára elsődleges szempont”, hozzátéve: a börtönbüntetés idejének meghatározása általában a helyi kerületi ügyészek, a bíróságok és az állami törvényhozók hatáskörébe tartozik.

Jon Hatami kerületi ügyészhelyettes „szégyenletesnek” nevezte a helyzetet. Hozzátette, a probléma csak rosszabbodik főnöke, George Gascón alatt, aki támogatta az 57-es törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a nem erőszakos bűncselekmény elkövető bűnözők korai feltételes szabadlábra helyezését.

Gyermekáldozatok ezrei nem részesülnek igazságszolgáltatásban, George Gascónt és radikális ügyészekből álló csoportját pedig ez a legkevésbé sem érdekli

– hangsúlyozta a Los Angeles-i kerületi ügyészség gyermekbántalmazással foglalkozó ügyésze.

Kiemelte, a kaliforniai büntetés-végrehajtási és rehabilitációs minisztérium már nem értesíti a gyermekáldozatokat és családjukat a korai szabadlábra helyezésekről.

Ez egyértelműen veszélyezteti a jövő gyermeknemzedékét és az egész közösségünket – szégyen, hogy Kalifornia állam nem helyezi előtérbe a gyermekeink biztonságát és jólétét” – fogalmazott Hatami.

Forrás:Hírado.hu, A kiemelt kép illusztráció (Fotó: Pixabay)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek