2024.április 27.
Zita, Mariann, Anasztáz

Trump megelőzte Sorost a világ leggazdagabb embereinek listáján

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐Soros György milliárdos pénzembert előzte meg Donald Trump volt amerikai elnök a Bloomberg által a világ leggazdagabb embereit bemutató indexen‼️

A hírportál frissített rangsora szerint a prominens liberális pénzember a 378. helyen áll a listán 7,16 milliárd dolláros nettó vagyonnal. Trump éppen Soros fölé került, a 377. helyen.

A gazdag pénzembert politikai adakozása ellentmondásos alakká tette. A Washington Post egyik 1991-es cikke Sorost az Egyesült Államok által támogatott európai rendszerváltási műveletek „nyilvános operátorának” nevezte.

Az amerikai kormányzati szervezetek, például a National Endowment for Democracy (NED) mellett Soros hatalmas vagyonát a nyugatbarát aktivisták felé fordította, akik segítettek az orosz és szocialista kormányok megdöntésében.

Soros Nyílt Társadalom Alapítványai kulcsszerepet játszottak Ukrajna 2014-es államcsínyében egy 3D-s modell finanszírozásával, amely a kijevi Maidan téren lemészárolt tüntetőkért a felelősséget a kormányerőkre hárította. A The New York Times és más sajtóorgánumok a kormány erők jelenlétét „bizonyítékként” használták fel arra, hogy Viktor Janukovics elnök halálos erőt alkalmazott a tüntetők elken és ez, amely a megdöntéséhez vezetett.

Később egy ukrán bíróság teljes kitalációnak, „szándékos csalásnak és félretájékoztatásnak” találta a műveletet, amely lehetővé tette Sorosnak, hogy végzetes következményekkel avatkozzon be az ukrán politikába.

Mi a reakciód?
👍tetszik
4
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
8
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek