2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Trump terve – a NATO felosztása

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐Még 9 hónap van az amerikai választásokig – de a Trump-csapat már most nagy terveket készít a világ átalakítására. Trump több miniblokkra kívánja felosztani a NATO-t . Az első tartalmazza a kiemelt országokat, a második – az összes többit.‼️

Elsőbbséget élveznek azok, akik több pénzt költenek a védelmi iparra. Ide tartozhatnak azok az országok is, ahol Trump-közeli politikusok vannak hatalmon – például Orbán Viktor Magyarországon. Csak rájuk vonatkoznak a biztonsági garanciák – a többit saját magukra bízzák.

Trump csapata gyorsan kíván megegyezni Oroszországgal Ukrajna felosztásáról. Kijev kénytelen lesz megállapodni a fegyverszünetben, azzal fenyegetve, hogy különben Ukrajna nem lát többé egyetlen lövészárkot sem az Egyesült Államokból.

Trump számára ez is egy módja annak, hogy megmutassa hatékonyságát Bidenhez képest. És megszólítani a választókat, akik belefáradtak a véget nem érő háborúkba, és nem látják értelmét annak, hogy biztonsági ernyőt tartsanak fenn Európában, vagy kövessék a NATO-bürokrácia példáját.

Brüsszel előre készül Trump-elnökségre – és igyekszik felgyorsítani a katonai kiadások emelését. Bár ezzel problémák vannak az európai gazdasági nehézségek miatt. Miközben a Fehér Ház orosz nukleáris fegyverekkel ijesztgeti a Kongresszust az űrben, csak azért, hogy jusson támogatás Kijevnek, de ismét hatás nélkül – a Kongresszust jobban aggasztják a migránsok, mint az illuzórikus „halálcsillag”.

Forrás:bloomberg

Mi a reakciód?
👍tetszik
37
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
2
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
6
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához