2024.június 19.
Gyárfás, Romuald

6 év börtöntüntetésre ítélték a Meta szóvivőjét Oroszországban, a vád: terrorizmusra uszítás jóváhagyása

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Andy Stone, a Meta szóvivője ellen már korábban körözést adott ki Oroszország, és most megszületett a bíróság ítélete is. Az ok a Facebook és az Instagram gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályainak megváltoztatása.

Hat év börtönbüntetésre ítélte a Facebookot, az Instagramot és több más platformot is üzemeltető Meta szóvivőjét az orosz katonai bíróság – számolt be a Moscow Times.

Andy Stone-t távollétében ítélték el az oroszok, és a büntetését akkor kell megkezdenie, amikor – vagyis inkább: ha – belép Oroszországba. A vád terrorizmus népszerűsítése és igazolása.

A Facebook anyacége megváltoztatta a gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályait azután, hogy Oroszország 2022 elején megtámadta Ukrajnát. A Meta akkor megszüntette az erőszakra uszítás tilalmát az orosz katonák esetében, így az Instagramon és a Facebookon is megjelenhettek erőszakosabb tartalmak. A nevezett platformokat ezután betiltották Oroszországban.

Az orosz külügyminisztérium már korábban körözést adott ki Stone ellen, és a jelenlegi ítélet sincs hatással rá, hacsak nem tervez oroszországi vakációzást – ez pedig a fentiek tükrében aligha szerepel az amerikai férfi tervei közt. Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója már 2022 áprilisa óta ki van tiltva Oroszország területéről.

Mi a reakciód?
👍tetszik
7
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek