2024.október 14.
Helén, Kaldixtusz
Hírek 🔊

Varsóban vették célba az amerikai baloldal és Soros emberei a szuverenitásvédelmi törvényt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇵🇱🌐”A Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (DIEJH) egy varsói székhelyű, hivatalosan emberi jogokkal foglalkozó iroda, amely az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet égisze alatt működik.”‼️

Onnan is ismerhető a tevékenységük, hogy 2022-ben az április 3-i országgyűlési választásra és országos népszavazásra Magyarországra érkező választási megfigyelési missziót nyitottak. Összeségében egyébként úgy értékelték, hogy rendben zajlott a magyarországi országgyűlési választás és a népszavazás, de szerintük beárnyékolta ezeket az “egyenlő feltételek hiánya”. Ugyanakkor a dollárbaloldal súlyos választási csalása elkerülhette a szervezet figyelmét.

Az EBESZ-DIEJH szervezésében ma zárul egy tíz napos – a baloldali amerikai kormány által is támogatott – konferencia, amelynek keretében az egyik szekcióülést – több európai és amerikai szervezet mellett – a Magyarországot rendszeresen támadó Transparency Internatinal Hungary (TIH) szervezte.

A TI adományozói között kormányzati szervek, alapítványok és trösztök, vállalatok és magánszemélyek is szerepelnek. A CRC jelentése szerint a Soros-féle Open Society Foundations 2016 óta több mint 4 millió dollárt nyújtott a Transparency International titkárságának és további 5 480 360 dollárt a TI-csoportoknak világszerte.

A diskurzus apropóját az adta, hogy a részvevők szerint hazánkban “alapvető jogokkal kapcsolatos jogállamisággal kapcsolatos folyamatos kihívásokkal kell szembenéznie már több éve évek óta. A legújabb kihívás a nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvény elfogadása, amely korlátlan mérlegelési jogkört biztosít a kormánynak a civil szervezetek megfigyelésére és vizsgálatára.” A felszólalók között volt Ligeti Miklós a TIH jogi igazgatója, illetve Edit Zgut-Przybylska a CEU oktatója is.

Utóbbi férje az a keményvonalas sorosista Wojciech Przybylsk, aki a Visegrad Insight című lapnak a főszerkesztője, a Res Publica Foundation alapítvány elnöke, utóbbi partnerei többek között a guruló dollárok és az amerikai demokraták beavatkozási kísérletei kapcsán megismer The National Endowment for Democracy és a Globsec is.

Zárásként a részt vevők ajánlásokat tettek a nemzetközi közösség, az EBESZ-tagok és a helyi érdekeltek számára, hogy miként lehet “ellensúlyozni a hátrányos, a külföldi ügynökökre vonatkozó törvények káros hatásait”, célkeresztbe helyezve ezáltal a magyar szuverenitásvédelmi szabályokat is.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek