2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Világháborús eszkaláció: Franciaország már a különleges erők ukrajnai bevetését fontolgatja – Le Monde

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇫🇷🇷🇺🇺🇦”A francia kormány azt fontolgatja, hogy közvetlenül Ukrajnába küld egy kisebb katonai erőt, amely a kijevi fegyveres erők kiképzőjeként és Moszkva számára “elrettentő példaként” szolgálna – jelentette pénteken a Le Monde című napilap a forrásaira hivatkozva.”‼️

Franciaország azt fontolgatja, hogy egy kisebb haderőt küld ukrán területre, hogy ezzel”stratégiai dilemmát” jelentsen Moszkvának – állítja a francia lap.

Világháborús eszkaláció: Franciaország már a különleges erők ukrajnai bevetését fontolgatja – Le Monde

Franciaország azt fontolgatja, hogy egy kisebb haderőt küld ukrán területre, hogy ezzel”stratégiai dilemmát” jelentsen Moszkvának – állítja a francia lap.

🔴 A francia kormány azt fontolgatja, hogy közvetlenül Ukrajnába küld egy kisebb katonai erőt, amely a kijevi fegyveres erők kiképzőjeként és Moszkva számára “elrettentő példaként” szolgálna – jelentette pénteken a Le Monde című napilap a forrásaira hivatkozva.

Macron már katonákat küldene Ukrajnába! De Szlovákia semmilyen körülmények között nem fog csapatokat küldeni Kijevnek

A lap nem hozta nyilvánosságra, hogy hány francia katonai “oktató” kaphatna potenciálisan engedélyt arra, hogy ukrán területre lépjen át, de arról számolt be, hogy soraikban lehet néhány “hagyományos egység”.

  • A Le Monde szerint a francia különleges erők a szomszédos Lengyelországban ukrán katonák kiképzésében és a nemzet Kijevbe irányuló fegyverszállítmányainak kísérésében is részt vettek. Ők azonban mindig “megálltak az ukrán határon” – tette hozzá a kiadvány.

❗ A kiképzés, amelyet Franciaország az ukránoknak “ukrán földön” szeretne nyújtani, magában foglalja a légvédelmi rendszerek kezelését is – áll a pénteki jelentésben.

Kijev föld-levegő fegyverzettel ellátott létesítményeit gyakran célba veszik az orosz erők – magyarázta a jelentés, hozzátéve, hogy “a francia katonák vagy [más nemzetek] katonáinak jelenléte potenciálisan megvédhetné az ukrán terület bizonyos területeit”.

A francia kormány állítólag úgy tekint egy ilyen csapaterősítésre, hogy az “stratégiai dilemmát” jelentene Moszkva számára – írta a lap, hozzátéve, hogy az “korlátozhatná” Oroszország célzási és csapásmérő képességeit.

Különösen az amerikai gyártmányú F-16-os vadászrepülőgépek érkezése előtt bizonyulhat “nélkülözhetetlennek”, amelyre a tervek szerint még az idén sor kerül – tette hozzá a francia napilap.

Franciaország eddig tagadta, hogy csapatai közül bárki is jelen lett volna Ukrajnában a konfliktus során – írta a médiaorgánum.

Emmanuel Macron francia elnök hétfőn nagy vitát váltott ki, amikor újságíróknak azt mondta, hogy a jövőben nem zárható ki a NATO-csapatok esetleges ukrajnai állomásoztatása.

“Ma nincs konszenzus arról, hogy hivatalos módon csapatokat küldjünk a terepre” – mondta. “A dinamikát tekintve nem zárhatunk ki semmit. Mindent megteszünk, ami szükséges ahhoz, hogy Oroszország ne nyerje meg ezt a háborút”.

Macron megjegyzései arra késztették az Egyesült Államok vezette blokk más tagjait, köztük az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát, Németországot és Olaszországot, hogy egyértelművé tegyék, hogy nincsenek ilyen terveik. A francia elnök megjegyzéseit látszólag két balti ország – Észtország és Litvánia – is támogatta, akik szintén úgy nyilatkoztak, hogy egy ilyen lépés nem zárható ki.

🔥 Moszkva válaszul arra figyelmeztetett, hogy a NATO-erők Ukrajnába telepítése elkerülhetetlenné tenné a közvetlen konfliktust Oroszország és a NATO katonai blokk között. 💣

Pénteken Stephane Sejourne francia külügyminiszter tagadta, hogy Párizs harci egységek küldését tervezné Ukrajnába, hozzátéve, hogy

“mindent” megtesz az Oroszországgal való háború elkerülése érdekében.

❗ Maga a francia elnök csütörtökön ennek ellenére megismételte megjegyzéseit, mondván, hogy szavai “átgondoltak és megfontoltak” voltak.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
3
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
23
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához