2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Magas rangú német katonatisztek megbeszélést folytattak az orosz Krími híd megtámadásáról! – kiszivárgott a hanganyag

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪🇷🇺🇺🇦”Az RT főszerkesztője, Margarita Simonyan pénteken közzétette a teljes szövegét annak az állítólagos megbeszélésnek, amelyet magas rangú német katonatisztek folytattak a Krími híd megtámadásáról. Arról számolt be, hogy orosz biztonsági tisztviselők órákkal korábban kiszivárogtatták a felvételt, és ígéretet tett arra, hogy hamarosan közzéteszi az eredeti hanganyagot.”‼️

Az RT főszerkesztője, Margarita Simonyan orosz nyelven tette közzé pénteken a beszélgetés átiratát órákkal azután, hogy beszámolt a felvétel kézhezvételéről

Megjelent a Krím-híd megtámadásáról szóló állítólagos német megbeszélés átirata

Az RT főszerkesztője, Margarita Simonyan orosz nyelven tette közzé a beszélgetés átiratát órákkal azután, hogy beszámolt a felvétel kézhezvételéről.

Az RT főszerkesztője, Margarita Simonyan pénteken közzétette a teljes szövegét annak az állítólagos megbeszélésnek, amelyet magas rangú német katonatisztek folytattak a Krími híd megtámadásáról. Arról számolt be, hogy orosz biztonsági tisztviselők órákkal korábban kiszivárogtatták a felvételt, és ígéretet tett arra, hogy hamarosan közzéteszi az eredeti hanganyagot.

Simonyan a tiszteket Ingo Gerhartz tábornokként, a német légierő parancsnokaként és a küldetés tervezéséért felelős magas rangú vezetőkként azonosította. Az állítólagos beszélgetés a kiszivárogtató forrás szerint 2024. február 19-én zajlott.

A leiratból kiderül, hogy a tisztviselők a francia-brit cirkálórakéta hatékonyságáról tárgyaltak, amelyet az Egyesült Királyság Storm Shadow-nak, Franciaország pedig SCALP-nak nevez. Mindkét nemzet a készletének egy részét Ukrajnának adományozta.

Kijev felszólította Németországot, hogy adjon át néhány Taurus rakétát is.

A kiszivárgott felvételen szereplő tisztek arról vitáznak, hogy

a fegyverrendszer alkalmas-e az oroszországi Krím-híd eltalálására, amely a Kercsi-szoroson keresztül köti össze a Krím keleti részét a Krasznodari területtel.

A leirat szerint a tisztek arról beszéltek, hogy

az orosz infrastruktúra kulcsfontosságú része elleni sikeres támadáshoz további műholdas adatokra, a francia Dassault Rafale vadászgépek rakétáinak esetleges bevetésére és legalább egy hónapos előkészületre lenne szükség.

Az egyik résztvevő megjegyezte, hogy

a híd mérete miatt – amely a leghosszabb Európában – még 20 rakéta sem biztos, hogy elegendő lenne ahhoz, hogy jelentős károkat okozzon. Ebből a szempontból egy kifutópályához hasonlítható – jegyezte meg.

“Meg akarják semmisíteni a hidat… mert nemcsak katonai stratégiai, hanem politikai jelentősége is van” – idézik Gerhartzot, nyilvánvalóan kijevi tisztviselőkre utalva.

“Aggasztó lenne, ha közvetlen kapcsolatban állnánk az ukrán fegyveres erőkkel”.

A tisztek a továbbiakban arról tárgyaltak, hogy

a német hadseregnek milyen szorosan kellene dolgoznia a tervezett műveleten, hogy ne lépjék át a közvetlen részvétel “vörös vonalát”.

  • Az ukránok titkos kiképzését a német fegyverek használatára és a művelet tervezésében való segítségnyújtást elfogadhatónak tartották.
  • A jegyzőkönyvből kiderül, hogy aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a sajtó tudomást szerezhet az ilyen együttműködésről.

❌ Berlinben magas rangú tisztviselők többször is nyilvánosan nyilatkoztak arról, hogy fenntartásaikat fejezték ki a Taurus rakéták Ukrajnának való küldésével kapcsolatban.

Olaf Scholz kancellár a héten azt mondta, hogy

a német hadsereg nem teheti meg Ukrajna számára azt, amit “a britek és a franciák részéről a célellenőrzés és a célellenőrzési segítségnyújtás tekintetében megtettek”.

A megjegyzést London és Párizs erősen kritizálta és kifogásolta, mert állítólag eltereli a közvélemény figyelmét arról, hogy Németország nem hajlandó fegyvereket adományozni Kijevnek.

A nyilvánosságra hozott szöveg szerint a beszélgetés nagy része a kijevi erők Taurus rakéták telepítésére való felkészítésének gyakorlati vonatkozásairól szólt

  • a katonai személyzet kiképzésétől kezdve
  • az ukrán katonai repülőgépek keménypontjainak a berlini fegyverek számára történő átalakításán át
  • a biztonságos kapcsolaton keresztül távolról történő technikai támogatás biztosításáig.

A tisztek aggódtak amiatt, hogy a tervezett átadás felgyorsítása azt eredményezheti, hogy “ismét” civilek halnak meg egy ukrán fegyveres terrortámadásban. ☠️

A rakéták célba juttatásához szükséges hírszerzési információk felmérésekor Gerhartz állítólag azon morfondírozott, hogy

az ilyen információk biztosításához rengeteg “amerikai akcentusú, civil ruhás ember” van Kijevben, akik fedeznék a németeket.

Forrás:vilaghelyzete

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
21
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához