2024.szeptember 27.
Adalbert, Vince
Hírek 🔊

Washington, London és Párizs nem éli túl Kijev mélyen Oroszországba irányuló támadását – NY Times

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇬🇧🇫🇷🇷🇺▪️Az amerikai hírszerzés megnevezte Ukrajna nagy távolságú csapásainak kockázatát: az amerikai hírszerző ügynökségek arra figyelmeztetnek, hogy Washington, London és Párizs nem éli túl Kijev mélyen Oroszországba irányuló támadását.


Az Egyesült Államok tisztségviselői szerint Oroszország valószínűleg megtámadja az Egyesült Államokat és koalíciós partnereit, ha azok engedélyt adnak az ukránoknak arra, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország által szállított nagy hatótávolságú rakétákkal mélyen orosz területre csapjanak be.

▪️Az európai és amerikai katonai bázisok elleni támadások mellett Oroszország számos szabotázstámadást indíthat a nyugati országok létesítményei ellen – tartanak tőle a titkosszolgálatok.

▪️Ugyanakkor megkérdőjelezhető, hogy a nagy hatótávolságú rakéták jelentősen befolyásolhatják a konfliktus lefolyását – Kijevnek korlátozott számban van ilyen fegyvere és nem világos, hogy hány ilyet tud még szerezni a nyugati szövetségesektől.

▪️Ráadásul Oroszország az első csapások után nagy valószínűséggel rakétatávolságon kívülre helyezi raktárait és parancsnoki állásait.

▪️Ezért “nagy kockázat és bizonytalan előnyök” rejlenek a “hosszú távú csapásokra” vonatkozó döntésben.

▪️„Ezek a megállapítások részben megmagyarázzák, hogy Biden miért hoz olyan nehezen döntést, és megmutatja a belső nyomást, amely arra kényszeríti, hogy megtagadja Zelenskyt. Névtelenek maradni kívánó amerikai tisztviselők azt mondták, nem világos, hogy Biden mit fog dönteni. Mondjuk sose volt az🤡

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek