2024.május 25.
Orbán, Gergely

Woke-vizeken a McDonald’s: a Happy Meal menü mellé érzékenyítés is jár

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
5c33a0927ecd42058ad630d0d3d4b21b

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Kisgyerekeknek reklámoznak abortusztámogató aktivistát, amerikai belvitákat importálva.

Érzékenyítő könyvet adott a gyerekmenü mellé a minap a McDonald’s egyik budapesti étterme – hívta fel a figyelmünket olvasónk. A tőle kapott képek tanúsága szerint a kiadvány Rosa Parks és Gloria Steinem előtt tiszteleg. 

Parks afroamerikai polgárjogi aktivista volt, a fekete polgárjogi mozgalom egyik legismertebb alakja, aki azzal, hogy 1955-ben a buszvezető utasítása ellenére sem volt hajlandó átadni helyét egy fehér utasnak, hatalmas polgárjogi tiltakozáshullámot váltott ki. 

Gloria Steinem jóval megosztóbb figura. Míg Parks valószínűleg az elmúlt évek amerikai belpolitikai woke-vitái miatt került az érzékenyítő kiadvány címlapjára, Steinem már sokkal földrajzi értelemben sokkal tágabb politikai küzdelmek szimbóluma. Az amerikai újságíró és szociálpolitikai aktivista a feminizmus második hullámának szószólója. Olyan szervezetek társalapítója, mint a Női Akciószövetség, a Női Médiaközpont, vagy a Nemzeti Női Politikai Választmány. Lelkes hirdetője a fogamzásgátlásnak és az abortusznak, büszkén beszél arról, hogy saját, 22 éves korában végzett abortusza után soha, egyetlen pillanatig sem volt bűntudata megölt magzata miatt. (Szürreális módon a gyorsétteremlánc most kisgyerekek elé állítja őt példaképként.) 

df2f255f708b4f90bad73a7993e779b3

A McDonald’s érzékenyítő kiadványa a cég Kis emberek, nagy álmok című sorozatának részeként jelent meg, magyar címe pedig Én is kiállhatok a változás mellett. 

A gyerekek a kiadványban QR-kódot is kapnak, amit okoseszközzel beszkennelve „a változás támogatásának útjára léphetnek”. 

A füzet felvezetőjében a kiadó így fordul a megcélzott gyerekekhez: „Hamarosan a világ két rendkívüli emberével találkozhatsz, akik kiálltak a változás mellett! Mindketten reménykedtek, féltek, örültek és szembenéztek a kihívásokkal – de mindkettejüknek volt egy saját álmuk is. A történeteik megmutatják, hogy ha követed az álmodat és hiszel önmagadban, bármire képes leszel!” 

ee0944f9e74f491d8f62a78d8c6f3825

Kérdéseinkkel az ügyben megkerestük az étteremlánc magyarországi képviseletét is. Ha kérdéseinkre érdemi választ kapunk, arról tájékoztatjuk Olvasóinkat.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek