2024.április 24.
György, Fidél, Debóra

A balliberális „sikersztori”: Az amerikai rendőrellenes politika miatt egyre több fekete válik bűncselekmény áldozatává

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
defund the police(1)

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Fox News riportja szerint a 2020-as évben egészen elképesztő, 43%-os növekedést tapasztaltak a fekete bőrű amerikaiak ellen elkövetett életellenes bűncselekmények számában az azt megelőző 10 év átlagához viszonyítva.

2020 a koronavírus-járvány kitörése mellett az Amerikai Egyesült Államokban lezajló Black Lives Matter zavargások miatt maradhatott emlékezetes a legtöbbek számára. Az igen hamar fosztogatásokba és anarchiába átcsapó tüntetéshullám kiindulópontja az volt, hogy egy fekete bőrű bűnelkövető egy rendőri intézkedés során életét vesztette. Az ilyen és ehhez hasonló ügyek miatt a neomarxista baloldal egyik új jelszava a „defund police” lett, avagy a rendfenntartó szervek finanszírozásának megszüntetése – magyarra fordítva a rendőrség feloszlatása.

A „haladóbb” vezetésű államokban és városokban a döntéshozók meg is tették az első lépéseket a rendőrmentes „szép új világ” felé vezető úton. Az egyik, balliberális körökben nagy népszerűségnek örvendő terv például az volt, hogy a veszélyes bűnözők megállítását ne fegyveres rendőrök, hanem konfliktuskezelésben képzett szakemberek és pszichológusok végezzék.

A statisztika sokkoló, de nem meglepő

Ezen tények ismeretében a feketék és latinók ellen elkövetett életellenes bűncselekmények számának ilyen mértékű megugrása bár sokkoló, de meglepőnek nem nevezhető, írja a New York Post. Mint írják, New York városa már évtizedekkel ezelőtt bebizonyította, hogy a bűnözés visszaszorítása elsősorban a kisebbségek érdekét szolgálja, ugyanis ők teszik ki a legtöbb áldozatot. A kevesebb bűncselekmény természetesen kevesebb áldozatot jelent, függetlenül attól, hogy az adott személy a többségi vagy a kisebbségi társadalomhoz tartozik, de a csökkenés a nem fehérek körében a legjelentősebb.

Ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, a Fox News riportja alapján már az is egyértelmű, hogy ennek az ellenkezője is igaz. A bűncselekmények magasabb száma több fekete és latin-amerikai áldozatot jelent.

Mindez azért fontos, mivel annak következtében, hogy az USA nagyvárosait elárasztotta a bűnözés és erőszak, a rendőrség, a kriminológusok és még néhány becsületes baloldali politikus is hajlandó elismerni a nyilvánvalót:

a progresszív mozgalom, beleértve a Black Lives Mattert is, bár látszólag a kisebbségi csoportok védelmét akarta elérni a rendőrség finanszírozásának megszüntetésével és a bűnözőkkel való enyhe bánásmóddal, a magasztos terv totális kudarcba fulladt.

Azoknak az embereknek, akiknek a neomarxista körök állítólag segíteni akartak, valójában rengeteget ártott a rendőrellenes, bűnözőbarát politika. Bill Bratton, Los Angeles korábbi rendőrfőkapitánya nemrég egy podcastban így fogalmazott a baloldal tevékenységének „eredményeiről”:

„A progresszív baloldal reformjainak eredményeként szinte minden amerikai városban nő a bűnözéstől való félelem és az elkövetett bűncselekmények száma.”

A számok nem hazudnak

A Fox News riportja, amely az FBI hivatalos statisztikáin alapul, nagy részletességgel mutatja be a kudarcba fulladt reformkísérletet. A nyilvántartás szerint 2019-ben 7484 fekete amerikai gyilkoltak meg, ezzel szemben 2020-ban pedig 9941-et, ami 2457 áldozattal több.

Korábban, 2010 és 2019 között évente átlagosan 6927 feketebőrű amerikai vált gyilkosság áldozatává, vagyis a 2020-as számadat 3014 erőszakos halálesettel szárnyalta túl a 10 éves átlagot.

Az adatokhoz hozzátartozik, hogy az afroamerikaiak USA lakosságának mindössze 13%-át teszik ki, a gyilkosságok elkövetői és áldozatai között mégis magasan felülreprezentáltak.

A New York már megtapasztalta a baloldal „reformjait”

Rudy Giuliani és Michael Bloomberg polgármesterek alatt New York rendőrsége 20 leforgása alatt az Egyesült Államok egyik legbiztonságosabb nagyvárosává tette a „Nagy Almát”. Míg az 1990-es évek elején évi 2000 gyilkosság történt a városban, ez mindössze évi 300-ra csökkent, amely egy gazdasági és kulturális reneszánszt hozott New York számára.

A politikai haszonlesők azonban aláásták ezt a sikert, és a 2013-as polgármester-választást állítólagos rendőri brutalitásról és rasszizmusról szóló népszavazássá változtatták. Bill de Blasio nyerte el a városvezetői tisztséget, és nyolcéves regnálásának nagy részét azzal töltötte, hogy a rendőrséggel szembeni bizalmatlanságot növelte a lakosság körében. Majdnem minden másban kudarcot vallott, de abban sikeres volt, hogy New Yorkot még inkább polarizálta és veszélyesebbé tette.

Többek között 1 milliárd dollárral csökkentette a New York-i rendőrség költségvetését, hogy kedvében járjon a rendőrellenes szélsőbaloldali agendának, illetve megszüntette az illegális fegyverek után kutató fedett egységeket.

Az eredmény az lett, hogy New York az országos rendőrségi statisztikák mikrokozmoszává vált. A gyilkosságok száma a városban mind 2020-ban, mind 2021-ben is emelkedett, és ez a tendencia a többi bűncselekménytípusra is igaz.

Mindez pedig még több színesbőrű áldozatott jelentett.

 

 

Kiemelt képünkön egy rendőrellenes transzparens a 2020-as BLM-tüntetések során. Forrás: Wikipedia/Flickr/Taymaz Valley

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 válasz

  1. Sokszor voltam New Yorkban, 20 év alatt a munkám miatt szinte havi 1-2 alklommal. Imádtam. Most annnyira nem szívesen mennék. De voltam San Franciscóban is, fantasztikus volt, tiszta, rendezett szép. Ma egy borzalom. Igazából az egész jelenséghez csak pár dolgot tudnék hozzátenni. A balos propaganda hatása célt ért. A legfontosabb a kommunikáció, a média hatalma, ami miatt az emberek agymosottá , befolyásolhatóvá és így irányíthatóvá válnak. A másik pedig az a réteg, aki nagyon is jól tudja miről van szó, de megvehető, zsarolható és mindenre is kapható némi kis hatalomért vagy csak gyáva, behódoló . Persze olyan is van aki egyetért az ideológiával. Amíg ennyi áruló van belőlük, ennek a háborúnak talán sosem lesz vége , globálisan, legfeljebb lesüllyed egy alacsony szintre, amíg újra erőt gyűjt. A legfontosabb a mi oldalunktól az összefogás lenne,-egységben az erő- de vmiért a jók erre képtelenek, mert félnek a hangos kissebbségtől akik így irányítanak. Pedig talán csak meg kellene fordítani a dolgot. Nem olyan nagyon bátrak ők, csak addig míg nem találáják magukat szembe a megfelelő erővel, bármilyen módon is. Azt kell alkalmazni velük szemben amit ők. De a jobb oldal mindig “jó” meg “úriember” meg “törvény követő” stb. Most nem az “anyázásra” gondolok természetesen mint alkalmazandó módszer. Millió praktika lenne csak használni kell és el kell menni a törvényesség végső határáig . Azért alakul ez, -Anonymus videók- és ez jó. Reméljük büntetés is lesz. Szükség volna rá. Köszönet a munkáért bárkiknek is.

  2. A cikkben sajnálatosan nem esik szó arról a bizonyított tényről, hogy a feketék és a latinok ellen elkövetett gyilkosságokat főképp a feketék és a latinok követik el. Amerikában a Harlemben elkövetett gyilkosságok elkövetője és áldozata is többnyire fekete. A latinoknál évtizedekre nyúló vérbosszú dívik. Az is tény, hogy a hazai cigányok is gyakran ölik egymást. Amikor “két család tagjai vitába keveredtek, a rendőrség választotta szét őket” felütésű cikkek megjelennek, az olvasók többsége tudja, hogy cigányok estek egymásnak bicskával, baltával, furkósbottal.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához