2024.április 20.
Tivadar, Tihamér, Töhötöm

A CitizenGo is a Védett Társadalom Alapítvány élet- és gyermekvédelmi konferenciáját méltatja

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
védett élet konferencia

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Változtatások nélkül közöljük a CitizenGo keddi hírlevelét, melyet alapítványunkhoz is eljuttattak.

Nagyszabású együtt gondolkodás történt az élet- és családvédelem terén múlt csütörtökön.

A Védett Társadalom Alapítvány összehívta a magyarországi életvédő szervezeteket, hogy átgondoljunk néhány témát, amiben szeretnénk előrelépést, fejlődést elérni.

Az egyik ilyen téma az abortusz volt, ami az egyik legégetőbb kérdés, hiszen Magyarországon 25 000 születendő gyermek életét oltják ki évente. Az életvédő kerekasztal résztvevői mind egyetértettek abban, hogy az emberi élet fogantatástól kezdődő védelmére és emellett hatékony segítségnyújtásra van szükség, ami az első pillanattól elérhető a krízisben lévő kismamák és családok számára. Jó hír, hogy Magyarországon sok orvos nem végez abortuszt lelkiismereti okokra hivatkozva. Sok más országban ezt már nem tehetnék meg.

Az abortuszok számának csökkentéséhez hozzájárul a prevenció is. Dr. Csókay András idegsebész arra mutatott rá, hogy bár tudományos tény, hogy az emberi élet a fogantatástól kezdődik, sokan mégsem tudnak erről, így az erről szóló információk átadása alapvető feladatunk.

Több programot megismertünk a keresztény szemléletű családi életre nevelés programok közül, például a II. János Pál pápa test teológiáján alapuló tananyagot, valamint természetes termékenységtudatos cikluskövetési módszereket,a FEMM, a Creighton-NaPro és a Billings-módszert. Bizonyos iskolákban pedig elérhető az Emberi Méltóság Tananyag is, amely a gyermeket önbecsülésre, értékességre, szeretetre tanítja. A tinédzser kor külön odafigyelés igényel, a náluk felmerülő problémákra a TeenStar oktatói szakosodtak.

Muzslai Gábor és Etelka Feketén-fehéren című könyve segítséget nyúlt a szülőknek a gyermekek szexuális neveléséről a születéstől kezdve a felnőtté válásig.

Mit tehetünk LMBTQ-ügyben? Bagdy Emőke professzorasszony megosztotta saját praxisában tapasztalt gyermekkori nemi identitászavarok kimenetelét. Hal Melinda pszichológus megerősítette, hogy noha több nyugati országban tiltott a konverziós terápia, itthon alkalmazható.
Én arról beszéltem, hogy milyen belső és külső nyomás nehezedik országunkra az élet- és családellenes lobbik tekintetében, illetve milyen kísérletek történtek a gender-ideológia óvodás-iskolás tananyagokba helyezésére.

Fontos, hogy tisztában legyünk a világban folyó tendenciákkal és jelenségekkel, és tudjunk rájuk a keresztény választ adni!

Köszönjük a Védett Társadalom Alapítványnak és a Védett Élet konferencia megálmodójának és főszervezőjének, Földi-Kovács Andreának ezt a fontos szakmai napot és elkötelezett munkájukat, szolgálatukat az élet és a család védelmében!

Köszönjük közösségünk minden tagjának, hogy saját környezetükben és közös munkánkon keresztül is napról napra építik az élet kultúráját!

 

Üdvözlettel:

Faragó Renáta és a CitizenGO csapata

 

„Az igazság szabaddá tesz” – gondolatok a Védett Élet Konferenciáról

“Ma már az a forradalmi, ha valaki keresztény és konzervatív”

„Tudományos tény, hogy az emberi élet a fogantatással kezdődik”

 

(Kiemelt képünk forrása: Batthyány Lajos Alapítvány)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek