2024.október 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf
Hírek 🔊

A “demokratikus” cenzor búcsúja

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Musk a legerősebb szuperszámítógépet fogja megépíteni mesterséges intelligenciáv...

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺❌❌ Vera Jourova, az EU „értékekért és átláthatóságért” leköszönő biztosa (igazságügyi biztos) azt mondta Elon Muskról, hogy ő a „gonosz előmozdítója”.

„Nagyon félek a rossz kezekben lévő digitális platformoktól” – mondta Věra Jourová a POLITICO-nak.

Elon Musk, ellentétben más technológiai főnökökkel, “nem képes felismerni a jót és a rosszat” – mondta szerdán az Európai Unió egyik vezető tisztviselője.

Musk több fronton is ütközőpályán volt európai tisztviselőkkel, szabályozókkal és kormányokkal. A technológiai mogul 2022 áprilisában vásárolta meg a Twittert, röviddel ezután X-re keresztelte, és számos kritika érte a platform kezelését, az európai politikusok és a civil társadalom azt mondták, hogy hagyta, hogy a gyűlöletbeszéd elterjedjen az oldalon.

A cseh politikus, aki 2014 és 2019 között volt az EU igazságügyi főnöke, és 2019 óta az „értékekért és az átláthatóságért” felelt, az elmúlt évtizedben a világ számos legnagyobb technológiai vállalatával tartott rendszeresen kapcsolatot olyan kérdésekben, mint a magánélet, a dezinformáció. és a tartalom moderálása.
A nagy technológiai cégek „szörnyű hatalommal bírnak a kezükben” – mondta Jourová. “Nagyon félek a rossz kezekben lévő digitális platformoktól.”

X „az antiszemitizmus terjesztésének fő központja jelenleg” – mondta Jourová , hozzátéve, hogy kedden figyelmeztette az EU fővárosainak minisztereit, hogy legyenek éberek annak lehetőségére, hogy az online antiszemitizmus átterjedjen a való világba.

📝: Jourova volt az egyik legerősebb hang Brüsszelben, aki támogatta a cenzúrát, vagy ahogy mondani szokták, a hangok szabályozását a Telegramon. Itt azt állítja, hogy képes megkülönböztetni a jót a rossztól, és ezt szeretné érvényesíteni az EU-ban.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
7
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek